• středa 13. března 2024
  • Jan Šimek | FOTO: Vlastimil Malina

Trpká prohra? Musíme rychle zapomenout a dát hlavy nahoru, velí Zdráhal

Opavští hokejisté úvodní duel osmifinálové série play-off s Havlíčkovým Brodem nezvládli. Utkání měli skvěle rozehrané, vedli 3:1, jenže celek z Vysočiny v samém závěru třetí části srovnal a v prodloužení dokonal obrat. Co po trpké porážce řekl kouč Slezanu Pavel Zdráhal?

„Ukázalo se, že zápas se hraje do poslední vteřiny. My jsme v závěru třetí třetiny ne že přestali hrát, ale dali jsme soupeři šanci. Havlíčkův Brod to vycítil a bylo vidět, jak je kontaktní gól na 3:2 nakopl. V tu chvíli byli rázem lepší,” přiznává Pavel Zdráhal.

Šlo se do prodloužení, ve kterém si Opavští vytvořili řadu příležitostí. Největší z nich měl Jakub Ludvík, který po zaváhání hostujícího brankáře Nováka minul odkrytou branku. „V prodloužení jsme měli šance, a to gólové. Ne takové, které se mohou, ale které se musí proměnit. Asi zapracovala psychika, šance jsme nevyužili a zákonitě přišel trest v podobě inkasovaného gólu,” mrzí Zdráhala.

„Je to škoda, protože jsme zápas měli velmi dobře rozehraný. Místy jsme hráli skvěle, ale bohužel jsme měli i pasáže, kdy jsme vypnuli. Na naší straně stál gólman, škoda toho smolného konce, ale série pokračuje,” kouká se dopředu opavský trenér.

Už ve čtvrtek od 18 hodin se totiž Slezané představí v havlíčkobrodské Kotlině. „Na úterní zápas musíme rychle zapomenout. Hraje se na tři vítězná utkání. Musíme dát hlavy opět nahoru a jít dále. Věřím, že se zmobilizujeme. Naše mužstvo má sílu, ale musíme tomu všichni do jednoho věřit. Jedině tak může přijít úspěch,” uzavírá Pavel Zdráhal.

Program osmifinálové série

úterý 12. března: HC Slezan Opava – BK Havlíčkův Brod 3:4p – více podrobností »
čtvrtek 14. března: BK Havlíčkův Brod – HC Slezan Opava (18.00)
sobota 16. března: HC Slezan Opava – BK Havlíčkův Brod (17.00)
pondělí 18. března: BK Havlíčkův Brod – HC Slezan Opava (18.00)
středa 20. března: HC Slezan Opava – BK Havlíčkův Brod (18.00).

Slezan hraje své domácí zápasy na ledě krnovské Krystal arény. Osmifinálová série se hraje na tři vítězná utkání.

Informace o vstupném

plné vstupné – 100,- Kč
poloviční vstupné (ženy, ZTP, důchodci a děti 12-18 let) – 50,- Kč