13. kolo, pátek 12. 10. 2007

HC Moeller Pardubice

4:2 (1:0, 0:2, 3:0.)

HC Slezan Opava

Branky: 10:09 Světlík (Kubelka), 45:11 Šafář (Beneš), 54:39 Hemský (Semrád), 55:50 Kindl – 28:39 Mach (Zacpálek), Vaněk (Kysela). Rozhodčí: Hribík – L.Machač, Potůček. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0.

Štrof – Semrád, Zdráhal, Vondráček, Rejda, Havlík, Lenoch, Beneš, Čáp – Kindl, Zavoral, Šafář, Světlík, Kubelka, Moučka, Jetmar, Tomín, Hemský, Kapec, Nosek.

Machovský – Faksa, Roupec, Kysela, Rýpar, Zacpálek, F. Chvostek, Žídek, Vaněk – Wittek, Novák, Zona, Trčka, Fišara, Mach, Džemla, Koschatzký, Kinkor, Baďura, M. Chvostek.

Hned v první minutě se do obrovské šance dostal domácí kapitán Lukáš Kapec, který po projel obranou až před gólmana. Svůj bekhendový blafák zakončil nepřesně. O chvíli později na opačné straně zahrozil Patrik Džemla. Puk ovšem do odkryté klece nezasunul. Další možnost hostů na skórování se naskytla o minutu později, když před odkrytou klecí tentokrát selhal Filip Chvostek. Svou střelu z kruhu neumístil přesně. Hra se poté zklidnila a dlouhou dobu se hrálo bez přerušení ve středním pásmu. O první změnu stavu se v čase 10:09 postaral domácí Jiří Světlík, když se po přesné přihrávce Tomáše Kubelky středním pásmem dostal do samostatného nájezdu. Puk umístil troufale mezi betony Matěje Machovského – 1:0. Opava se snažila o vyrovnání, ale hra obou týmu se zdála spíše chaotická a velmi nepřesná. Týmy si moc šancí nevytvářely, ale přece jen se našly nějaké, které ohrozily oba gólmany. Mezi ně patří například průnik domácího Romana Tomína. Tomín hbitě proklouzl až před gólmana, ale bohužel pro Pardubice svou střelu z těsné blízkosti nedokázal umístit přesně. Ke konci třetiny dostaly Pardubice výhodu přesilovky pět na tři, během které se dokázali udržet v pásmu. Hráči své šance nevyužili a skóre se neměnilo. Do druhé třetiny naskočili hosté oslabeni o potrestaného hráče, ale domácí se nemohli chytit a ke slovu se pomalu dostávali hráči Opavy. Puk drželi více na hokejkách, ale Vojtěcha Štrofa ohrozit nedokázali. Naopak se vystavili ohromnému nebezpečí díky už druhému oslabení pět na tři. Pardubičtí hráči uzamkli hosty v jejich obraném pásmu a stříleli z každé pozice. Střela málokdy letěla na bránu. Většinou byla tečována hráči hostujícího týmu. V čase 28:39 vystřelil prudký projektil od modré Marek Mach, kterému do střelecké pozice nahrál Michal Zacpálek. Štrof si na puk sice šáhl, ale gólu už zabránit nedokázal – 1:1. O 4 minuty později dostal puk za čáru Denis Kindl. Gól nebyl uznán, protože už byl pískán zásah do masky Machovského. Skóre se měnilo až po zásahu Filipa Vaňka, kterému výborně asistoval Daniel Kysela – 1:2. Do konce třetiny už se nic zásadního nestalo. Pardubice se snažily s výsledkem něco udělat a z toho vyplynul faul Davida Rýpada, který hákoval. Domácí si šance tvořili, ale neproměňovali. To změnil v čase 45:11 po samostatném průniku po pasu Petra Beneše Jan Šafář a ve vlastním oslabení se nemýlil – 2:2. Pardubice začaly hrát daleko aktivněji a nepouštěly hosty skoro do žádné šance. Domácí si vytvořily obrovský tlak, který nutil hosty k stále větším chybám. Toho dokázal využít Marek Hemský, který úspěšně zakončil kombinaci s Vojtěchem Zavoralem a Tomášem Semrádem – 3:2. Záhy nato zasadil další těžkou ránu Denis Kindl, když v čase 55:50 po úspěšném individuálním projetí útočným pásem zasunul puk bekhendem za záda hostujícího gólmana. Veškerá snaha hostů o vyrovnání a případné prodloužení vyšla vniveč a domácí hráči si zaslouženě připsali tři body.