30. kolo, sobota 15. 12. 2007

SK Horácká Slavia Třebíč

3:8 (2:1, 0:4, 1:3)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 16. Stahorský (Němec), 17. Vysloužil (Němec, 45. Vysloužil (Stahorský) - 14. Chvostek F. (Piskoř), 25. Vítek (Koschatzký), 27. Dohnal (Vítek, Kysela), 33. Kinkor (Mach), 35. Vítek (Koschatzký), 44. Vítek (Džemla, Koschtzký), 50. Mach (Baďura, 57. Mach (Baďura, Kinkor). Rozhodčí: Skoupý - Chocholouš, Klein. Vyloučení: 10:12. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Střely na branku: 26:48. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:6, 3:6, 3:8.

Ilašenko (32. Dusík) - Belatka, Kolda, Záhradný, Koukal, Kotrba, Latner, Hlaveš, Honza, Pavlík, Fryauf, Vysloužil, Matějka, Beránek, Němec, Vondráček, Vlček, Stahorský,

Machovský - Faksa, Roupec, Kysela, Rýpar, Chvostek F., Žídek, Dohnal, Piskoř, Wittek, Novák, Vítek, Trčka, Mach, Džemla, Koschatzký, Kinkor, Baďura, Chvostek M.

Samotný start zápasu začal pěkně od podlahy. Obě mužstva předváděla důraznou a rychlou hru. Prvním, kdo na důraz doplatili, byli hosté a to již ve 36 vteřině, kdy jim byl odpískán nedovolený zákrok.. Ovšem domácí s přesilovou hrou moc dobře nenaložili, skóre zůstalo nerozhodné. Ukazatel vstřelených branek se nezměnil ani po samostatném úniku hostujícího Baďury, který naštěstí pro Třebíč nedotáhl bekhendový blafák do úspěšného konce. Až 14. minuta přinesla úvodní branku, brankové světlo se rozsvítilo za domácí brankou. Filip Chvostek napřáhl od modré čáry a střelou nad vyrážečku nedal domácímu Ilašenkovi žádnou šanci. Domácí se pustili do útočení ve snaze vyrovnat a to se jim podařilo v 16. minutě. Po střele Beránka vyrovnal z dorážky Dominik Stahorský. O minutu později předvedla Třebíč dokonalý obrat, když se opět z dorážky trefil tentokrát Radek Vysloužil. První třetinu tak vyhrála Horácká Slavia Třebíč.

Opavští hokejisté vlétli do prostřední třetiny jako uragán. Vyvíjeli velký tlak na domácí branku a ve 25. minutě si tak vybojovali přesilovku. Netrvalo dlouho a skóre bylo opět srovnáno. Domácí obrana nechala před svým brankářem pro Jakuba Vítka až příliš mnoho prostoru a ten toho pohotově využil střelou pod víko- 2:2. Ve 28. minutě ztrhl vedení znovu na hostující stranu Jiří Dohnal- 2:3. Brankový festival však nekončil. Ve 33. minutě se trefil mezi Ilašenkovi betony Kamil Kinkor- 2:4. čtvrtá branka v třebíčské kleci vyhnala na střídačku Jana Ilašenka, jehož nahradil Lukáš Dusík. Dusík také nezůstal v brance dlouho s čistým štítem. Ve 35. minutě ho bekhendovou střelou překonal Jakub Vítek, který tak završil kanonádu Opavských hokejistů ve druhé části hry.

Brankový účet hostí nebral konců. Ve 44. minutě vstřelil šestou branku hostí opět Jakub Vítek. Ve 45. minutě zaznamenala úspěch také domácí pětka. Hotujícího brankáře povedenou střelou prostřelil Radek Vysloužil- 3:6. Ve 47. minutě měli domácí poslední možnost jak se alespoň ještě přiblížit soupeři. Měli k dispozici dvojnásobnou početní výhodu. Jenže ta se Třebíči nepovedla. Tak se v 50. minutě rozsvítilo světlo za brankou domácích. Velkou chybu v třebíčské obrané zužitkoval Marek Mach a pohodlně skóroval. Skóre na konečných 3:8 pro hostující tým uzavřel opět Marek Mach. Sympatický dojem hostů zkazila až poslední minuta hry, kdy hostující Jiří Dohnal nesportovním způsobem najel do Radka Vysloužila, kterému nejspíše způsobil zlomeninu klíční kosti.


Ohlasy trenérů

Kamil Konečný – HC Slezan Opava: „Výsledek je jednoznačný, ale myslím si, že tak jednoznačné to nebylo. Třebíč hrála úporný a hodně silový hokej plný osobních soubojů. Přestože jsme nakonec vyhráli, musel jsem po první třetině, kterou jsme 2:1 prohráli a odehráli jsme ji skutečně špatně, zvýšit v šatně hlas. Momentálně máme dobrou střeleckou formu, včera jsme dali sedm branek, dnes osm a hráči na to asi trochu spoléhali. Nejsem s výkonem zcela spokojen po stránce obrany, ale v útočné fázi to bylo celkem slušné. Myslím si, že Třebíč si takovou porážku nezasloužila, ale na druhé straně jsem rád, že to tak dopadlo.“


Jiří Čelanský – SK HS Třebíč: „Dneska budu těžko hledat něco pozitivního. Chybělo nám pět hráčů základní sestavy, takže dostali prostor hráči, kteří nehrají pravidelně, ale musím říct, že mě absolutně nepřesvědčili o tom, že si tuto extraligovou příslušnost a důvěru zaslouží. Jestli jsou po dnešku soudní, jak ti hráči, tak lidé kolem hokeje, tak to museli vidět. Obrana je celoplošná záležitost a začíná od prvního útočníka, který ztratí kotouč, nebo který je u hráče soupeře, jenž má puk. Celá obrana nám dnes hořela, ale neberme jako obranu jen bránící hráče a brankáře, to v žádném případě.“