39. kolo, pátek 25. 1. 2008

HC Oceláři Třinec

6:2 (0:1, 2:0, 4:1)

HC Slezan Opava

Branky: 30. Rufer (Burzala), 39. Bajtek (J. Martyčák), 48. Balcar (Bajtek), 49. Teper (Bajtek), 55. Marosz (Hegyi), 56. Samek (Rufer, Pavlík) - 15. Vaněk (P. Novák), 55. Mach (Faksa).Vyloučení: 6:5, navíc Uher 10 min. a Bajtek 5 min. + do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1.

J. Sklenář - Ovčaří, Pavlík, Rajnoch, Burzala, Teper, V. Sklenář, Špok - Rufer, Bajtek, Putniorz, J. Martyčák, Marosz, Bumbál, Hegyi, Balcar, Blinka, Samek, Číhal, Uher, Orsava. Trenér: R. Cienciala.

J. Novák - Faksa, Lebeda, Kysela, Rýpar, F. Chvostek, Matušinský, Roupec - Vaněk, Piskoř, Wittek, P. Novák, Vítek, Zona, Trčka, Mach, Džemla, Koschatzký, Kinkor, Baďura, M. Chvostek. Trenér: K. Konečný.

Utkání dvou slezských týmů začalo hned od úvodu z ostra, když hned v první minutě trefil tyč opavské brány Martyčák. Poté měl šanci Bajtek, ale Nováka nepřekonal. Na druhé straně mohl hosty dostat do vedení Piskoř a Zona, ale Sklenář byl úspěšný. Stejně jako Jiří Novák v Maroszově případě, kdy třinecký kapitán hledal u levé tyče Bajtka. Diváci se branky dočkali v 15. minutě, kdy domácí nechali volného Vaňka, který z otočky z levého kruhu prostřelil Sklenáře. Vyrovnat mohl o dvě minuty později Bajtek s Martyčákem, ale ani jeden puk za záda Nováka neposlal. V závěru po nevydařené střele Lebedy se rozezvučela třinecká tyč.

Do druhé třetiny vstoupili lépe Opavané, ale Novák ve vyložené šanci trefil jen třineckého brankáře. Ve 29. minutě mohl zvýšit na 0:2 nejprve Konkor a poté Wittek, ale Sklenář obě tutovky fantasticky zlikvidoval. Z gólu se tak radovali na druhé straně. Střelu Burzaly Novák vyrazil, stejně tak si poradil i s první dorážkou, ale Rufer nakonec s chladnou hlavou přehodil opavského brankáře. V závěru druhé třetiny viděli rozhodčí na ledě šest hráčů Opavy a hosté šli do čtyř. Poté přišla menší hádka mezi trenéry a rozhodčími, což zřejmě dekoncentrovalo opavské hráče. Toho využili útočníci Martyčák s Bajtkem. První nahrával a druhý lehkou tečí poslal puk pod horní tyč - 2:1.

Třetí třetina byla v režii domácích. Ti začali nevyužitou přesilovkou 5/3 a následným Uherovým vyloučením. Hosté z této situace nic nevytěžili. Ve 48. minutě namazal Balcarovi opavský Faksa a tiřnecký útočník si jen v levém kruhu počkal na správnou chvíli ke vstřelení branky - 3:1. Neuběhla ani minuta a čtvrtá branka byla na světě, protože Teper se štěstím prostřelil Nováka. V 55. minutě zakončili situaci 2/1 domácí jako z učebnice. Hegyi přihrál k pravé tyči Maroszovi a ten střelou mezi betony zvýšil. Poté se nesportovně u mantinelu zachoval Bajtek a šel do šatny. Přesilovou hru vzápětí využil Mach a když puk vyhodil mimo hrací plochu Teper, vypadalo to na drama. Jenže hosté se na modré nechli obrat o kotouč a střelu Rufera dorazil za Nováka Samek a zneužil tak dvojnásobnou přesilovku Opavy. Opava se po tomto góle již na nic nezmohla a zaslouženě prohrála 2:6.