, středa 8. 11. 2000

HC Berounští Medvědi

7:2

HC Slezan Opava

5.Křesťan (Ivčič), 9.Novotný (Maleček, Rolínek), 22.Rolínek, 28.Kuchler (Rolínek), 34.Novotný (Kuchler), 41.Horák (Novotný, Maleček), 44.Rolínek (Novotný) - 35.Brančík (Šebesta), 47.Vosátko (Rozum). Rozhodčí Polák - Pácal, Drobílek. Vyloučení 8:8, využití 2:1, oslabení 1:0. Diváků 800. Střely na branku 51:44.

Barta - Maleček, Vaněček, Ivčič, Dobrovolný, Světlík, Drábek, Filip - Bednář, Roubík, Halinský - Michalovič, Křesťan, Hrubý - Novotný, Rolínek, Kuchler - Horák, Besser. Trenéři Muller a Jandač.

Vojtek (28.Vlašánek) - Přibyla, Křetínský, Laurenčík, Vosátko, Galvas, Ptáček - Lhotský, Brančík, Šebesta - Kříž, Sochorek, Rozum - Irgl, Padělek, Mikšan - Harazim. Trenéři Suchánek a Hulva.

Sedm gólů nasázeli hokejisté Berounských medvědů vedoucímu celku tabulky první ligy Opavě a v 16. kole ji nakonec po vynikajícím výkonu porazili 7:2. Po úvodním čtyřminutovém oťukávání bez výraznější příležitosti přišla v čase 4:01 nádherná kolmice na útočnou modrou od berounského obránce Ivičiče, kterou převzal osamocený Křesťan a bezchybně zakončil svůj sólový nájezd. Beroun výborně bruslil, napadal a hosté působili velmi zaskočeně. Další trest za jejich pasivní hru přišel v deváté minutě první třetiny v konci přesilové hry, kdy potrestal vyloučení Sochorka bombou mezi betony Jiří Novotný. První šanci si opavští hokejisté vytvořili až ve dvanácté minutě Šebestou, ale tomu se ve skrumáži nepodařilo puk řádně trefit.

Hned v úvodu druhé třetiny se po samostatné akci prosadila pardubická posila v berounském dresu Tomáš Rolínek, který po dalších šesti minutách přihrál na první letošní gól Jiřímu Kuchlerovi. Po čtvrtém inkasovaném gólu opustil opavskou branku Martin Vojtek, kterého nahradil Petr Vlašánek. Vzápětí poté ale začal na ledě úřadovat sudí Polák, který vylučoval Medvědy jako na běžícím pásu za sebemenší kontakt se soupeřem a výsledkem toho byly dvě přesilovky 5 na 3, které trvaly kažká přes minutu. Opava se ale do hry nedostala, nepřesně kombinovala a naopak už ve vlastní přesilovce 5 na 4 inkasovala z hole Novotného. Pět minut před koncem druhé části sice skóroval Richard Brančík, ale výborný Barta další snížení nepovolil.

Poslední dějství začali lépe znovu Medvědi, kteří na rozdíl od soupeře svou přesilovku 5 na 3 mistrně kombinací po ose Maleček - Novotný - Horák využili a vedli už o pět branek. Když navíc ve 44. minutě zakončil střelou pod horní tyčku svůj sólový nájezd Rolínek, schylovalo se k obrovskému debaklu. Beroun však polevil, šetřil síly a dovolil soupeři využít jedinou z osmi přesilových her. Výborného Bartu se štěstím propálil tři minuty po berounském sedmém gólu Lubomír Vosátko. I přesto, že poslední gólové slovo měli hosté, vyprovázel Medvědy mocný potlesk za naprosto zasloužené a skvěle vybojované vítězství.