, sobota 6. 12. 2003

HC Slovan Ústí nad Labem

4:4

HC Slezan Opava

Branky: 2. Trončinský (Mach, Pavka), 10. Novák (Šnajdr), 11. Kolc (Kloz), 58. Kloz (Velehradský, Šulta) - 27. Kocián (Grofek, Herman), 31. Blaga (Polok, Tošenovjan), 51. Opačitý (Polok), 51. Grofek (Kocián). Rozhodčí: Chlupsa - Štěpán, Šerý. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:0. Diváci: 60.

Škrečko - Weidlich, Musílek, Trončinský, Pusch, Menčík, Hovorka, Velehradský, Fryč - Pavka, Kloz, Mach, Kočiš, Bacovský, Šnajdr, Kubát, Budínský, Nedrda, Kolc, Novák, Šulta.

Wittek (od 11. Pečírka) - Plachký, Tichý, Trefil, Tošenovjan, Novák, Vrábel, Čermák, Gulda - Herman, Filip, Polok, Vlašánek, Opačitý, Kocián, Wolf, Blaga.

Po tříbodovém zisku z předešlého dne vstoupili domácí do utkání s velkou chutí. Hned první střelou po nahrávce zpoza brány otevřel skóre obránce Trončinský - 1:0. Po první brance jako by se začínalo znovu, hra se na chvíli uklidnila a znovu to byli domácí, kdo zahrozili. Tentokrát se zkoušel marně zpoza opavské klece prosadit kapitán. I nadále diktovali tempo hry hráči ve žlutých dresech, Budínský nevyužil výhodného postavení před ležícím gólmanem a puk ztratil. Další chyba hostí nezůstala už bez potrestání, samostatný nájezd od modré čáry využil blafákem Novák - 2:0. Minutu a půl poté se domácí radovali už potřetí, to když si vyměnili puk Kolc s Klozem a prvně jmenovaný z prostoru kruhu pro vhazování tvrdě vystřelil přímo do pravého horního růžku. Dal tak impuls ke střídání v brance, do které nastoupil Pečírka. Z další šance mohlo být více škody než užitku, protože nevyužité přečísleni znamenalo rychlý protiútok, jenž zastavil až brankář. První třetina se dohrála pod taktovkou domácích.

Druhá část se začala vyvíjet naprosto odlišně. Už po osmapadesáti vteřinách snížil blafákem nikým neatakovaný Kocián a hra se vyrovnala. Oba týmy se spíše přetahovali o puk ve středním pásmu a až o několik minut později vyslal na opavskou branku nebezpečnou střelu Bacovský. Netrvalo to dlouho k velké šanci se přes obránce prokličkoval znovu domácí kapitán, jenž narazil až na brankáře. Přesně po uplyntí 30. minuty ujeli hostující Blaga s Polokem, nahráli si vzduchem přes jediného obránce a Blaga snížil střelou z první - 3:2.

Na začátku třetího dějství byl v obrovské šanci Kloz, položil si brankáře, objel ho a i přes dostatek času a prostoru se nedokázal trefit do odkryté klece. Poté se na obou stranách vytáhli brankáři, když zneškodnili rychlé útoky protihráčů. Na začátku 11. minuty hrubě chyboval jeden z ústeckých obránců, dva útočníci mu u branky sebrali puk a bez problémů vyrovnali - 3:3. Otřesení domácí nechali hned v dalším střídání ujet opavské hokejisty a dorážkou přehodil golmana Grofek - 3:4. Tento obrat hosty výrazně povzbudil a v následujících minutách se nebezpečně prosazovali střelami z blízka. Při přesilovce 4 na 3 dostal v čase 57:30 přesnou přihrávku před bránu Kloz, rychlým blafákem přelstil opavského strážce brány a vyrovna, čímž také uzavřel skóre celého zápasu.