19. kolo, pátek 7. 12. 2012

HC Slezan Opava

4:5 (0:3, 2:1, 2:1)

HC AZ Havířov 2010

Branky a nahrávky: 30. Svoboda (Rohovský, Štindl), 33. Juran (Cios), 41. Soukal (Vaněk), 46. Štindl (Svoboda, Chvěja) - 8. Mihal (Kostelník), 19. Putniorz (Glos, Matějek), 20. Mihal (Přívara, Kostelník), 31. Putniorz (Matějek), 53. Matějek. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 60. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 4:4, 4:5.

Kober - Bendík, Soukal, Trčka, Vaněk, Hájek, Boubeníček, Harazim, Březina, Cios, Rohovský, Vrábel, Chvěja, Gulda, Otipka, Svoboda, Juran, Štindl

Gabler - Dýrr, Flamík, Glos, Graca, Jaroch, Kostelník, Křibík, Lenomar, Matějek, Mihal, Mráz, Ovčaří, Přívara, Putniorz, Řehulka, Smuž, Szewieczek, Weisser

První třetina nezačala pro domácí Opavu vůbec dobře. Havířovští si hned ze startu dokázali vytvořit tlak a potvrzovali roli favorita zápasu. Už po osmi minutách se za brankou Kobera rozsvěcovalo červené světlo poprvé. Do černého pálil Patrik Mihal. Ačkoliv se zdálo, že se vody uklidní, a na nějakou dobu tomu tak skutečně bylo, v závěru první třetiny přišla gólová smršť v podání Azetu. V 19. minutě zvyšoval na 2:0 Jan Putniorz, necelou půlminutu před koncem stvrdil převahu hostů třetí brankou Patrik Mihal.

Druhá dvacetiminutovka už tak jednoznačná nebyla, dokonce naopak, více ze hry měla domácí Opava. Havířov se první dvě třetiny držel dále od trestné lavice, v prostřední části hry zde putoval pouze Szewieczek, Slezanu však teprve druhá početní výhoda v zápase stačila na snížení. Lukáš Svoboda si tak připsal přesilovkovou trefu. Netrvalo však ani minutu a hosté našli odpověď v Janu Putniorzovi. Tříbrankový rozdíl mezi oběma týmy přesto do přestávky nevydržel, druhý zásah Slezanu si připsal David Juran.

Opavu vstřelená branka do šatny nabudila a ve velkém tempu nastoupila do třetího dějství. K tlaku domácích přispěly i fauly Glose a Putniorze, po kterých se hrála pro domácí přesilovka 5 na 3. Tu velice rychle zužitkoval Dalibor Soukal. Z rozhodnutého zápasu bylo rázem drama, ke kterému navíc přispěl vyrovnávající brankou v 46. minutě Jan Štindl, kterému pomohl neproměněný samostatný nájezd Tomáše Matějka po faulu Jana Štindla. Havířov si ale téměř vyhraný zápas nenechal vzít, sedm minut před koncem udeřil Tomáš Matějek, pro něhož to byla nakonec branka vítězná. Ke změně skóre nevedla ani přesilovka Opavy v samotném závěru zápasu.