, sobota 29. 9. 2001

HC Ytong Brno

4:4p

HC Slezan Opava

28.Mikolášek, 45.Čech M.(Čech F.), 51.Mikolášek (Marcinek), 54.Bumerčík - 10.Šebesta (Galvas), 14.Brančík (Šebesta), 25.Brančík (Galvas), 46.Najdek (Laurenčík). Vyloučení 10:14, využití 1:0, oslabení 0:2. Rozhodčí Ondřej - Jonáš, Musílek. 850 diváků.

Šindelář (25.Jež) - Houdek, Loužek, Rajnoha, Gallo, Bumerčík, Hruška - Mikolášek, Skokan, Vasilev - Úlehla, Pelán, Novák - Marcinek, Čech M., Čech F. - Důras.

Hrazdíra - Galvas, Vilášek, Přibyla, Ptáček, Laurenčík, Dostál, Vnenk, Vosátko - Glabazňa, Brančík, Šebesta - Kašík, Harazim, Rozum - Lhotský T., Najdek, Mikšan - Suchánek, Lhotský L.

Slezan měl do uktání výborný vstup a okolo desáté minuty dokázali postupně skórovat Brančík se Šebestou, kteří se v předchozích zápasech dost trápili. Kuriózní bylo, že se oba trefili při vyloučení Bohouše Ptáčka! Když potom v pětadvacáté minutě vyhnal třetím gólem Richard brančík brankáře Šindeláře z branky, vypadalo vše z pohledu Slezanu více než dobře.

Zápas se však v druhé polovině zlomil Tomáš Mikolášek nejdříve snížil, poté byl do konce zápasu vyloučen obránce Dostál. Ytong však pětiminutovou přesilovku nevyužil. Na začátku třetí třetiny snížil Martin Čech a i když Robert Najdek vzýápětí skóroval, Ytong brankami Mikoláška a Bumerčíka (při Najdkově vyloučení), dokázal skóre srovnat. Ve zbývajícím čase se už nic podstatného nestalo.