, středa 3. 10. 2001

HC Slezan Opava

4:3p

Draci Šumperk

13.Harazim (Přibyla, Kašík), 13.Najdek (Mikšan, Laurenčík), 17.Najdek (Kašík, Rozum) 62.Sochorek (Rozum) - 44.Moskal (Žůrek), 56.Houdek (Frosch), 57.Nedorost (Tomášek, Mintěl). Rozhodčí Steier - Poruba, Kurajský. Vyloučení 5:4, využití 1:0. 1110 diváků. Střely na branku 34:27.

Vojtek - Galvas, Vilášek, Ptáček, Přibyla, Laurenčík, Dostál - Glabazňa, Brančík, Šebesta - Kašík, Harazim (47.Sochorek), Rozum - Mikšan, Najdek, Lhotský (47.Suchánek).

Masný - Houdek, Znojemský, Pelikovský, Tomášek, Matějíče, Frolo, Vašut, Mintěl - Žůrek, Moskal, Frosch - Kožnar, Padělek, Nedorost - Fiala, Bařica, Čech - Pilavka, Duba, Malkus.

Začněme však popořadě. Poté co Harazim trefil ve třetí minutě tyč viděli diváci jedinou šanci hostů v první třetině, samostatný nájezd Davida Nedorosta. Vojtek v domácí brance byl však pozorný a tak mohla na druhé straně začít opavská gólová smršť. Nejprve využil přesilovku Harazim, přesně mu přihrával Kašík. Ihned po rozehrání vyslal Laurenčík dlouhým pasem Mikšana, ten zadovkou posunul Najdkovi a skóre se měnilo podruhé. Najdek byl i u již zmiňované třetí branky, po chybě obránce Vašuta vyškrábl Masnému puk, a i když stál za brankou, dokázal s pomocí šumperského brankáře lahůdkově skórovat. Na sebevědomí hráčů Slezanu by v té chvíli neměl vliv ani balíček semtexu, zato Draci vypadali jako soubor pivařů na výletě.

Druhá třetina však paradoxně patřila hostům. Za vše hovoří poměr střel, domácí dokázali ohrozit Masného jen čtyřmi pokusy, což bylo pětkrát méně než v první třetině. Hosté přidali na důrazu a vymizely také fatální chyby v jejich obraně. I přes aktivní pojetí se však Drakům nepodařilo laxně hrající Opavu potrestat brankou.

Co se Drakům nepodařilo ve druhé třetině, provedli dokonale ve třetí části. Nejprve se trefil po přihrávce opavského odchovance Žůrka přes Vojtkovu vyrážečku Moskal. Tahle branka jako by domácí nijak nepostrašila a dál bezhlavě útočili. Z těchto útoků však pramenily také chyby v rozehrávce, které Draci potrestali. Nejprve se trefil obránce Houdek, za půl minuty vyrovnal velice aktivní David Nedorost. Opava mohla dokonce prohrát, v poslední minutě měl po špatné Vojtkově přihrávce šance Padělek.

Do prodloužení doprovodil domácí hráče pískot, jelikož již ve druhém zápase v řadě ztratili tříbrankový vedení. K dobru domácímu týmu je nutno přičíst fakt, že při hře ve čtyřech v nastavené hře poslal na led trojici útočníků a jen jediného obránce. Tato taktika se domácím vyplatila a po minutě hry rozhodl utkání po krásné individuální akci Sochorek.


Ohlasy trenérů

Petr Rutar (Šumperk): V první třetině jsem myslel, že mě šálí zrak, ale nakonec to uktání pro nás dopadlo ještě hodně dobře. Bod je pro nás zlatý, i když jsme v Chomutově také dotáhli trojbrankové manko, pokaždé na to spoléhat nemůžeme. Trpíme nesehraností kádru, oproti kompaktním týmům, jako je Opava, máme velké rezervy. Čěká nás ještě hodně práce.

Pavel Hulva (Opava): Porvní třetina mohla možná skončit ještě divočeji, obě obrany to s bráněním nepřeháněly. V druhé části hry jsme pak nevystřelili na branku a nepochopitelně jsme soupeře pustli do hry. Stalo se nám to podruhé v řadě, asi to budeme muset řdešti pohobvory s hráči. Zarážející je, že ty chyby dělají zkušení hráči.