, středa 20. 9. 2000

HC Slezan Opava

6:0

HC Berounští Medvědi

9.Najdek (Mikšan, Suchánek), 19.Vosátko (Kašík), 25.Lhotský (Brančík, Šebesta), 26.Rozum (Kašík, Vosátko), 35. Mikšan (Lhotský, Brančík), 42.Rozum (Sochorek, Vosátko). Rozhodčí Polák - Brabec, Machálek. Vyloučení 8:7. Využití 1:0. Diváci: 2150. Střely na branku 34:35.

Vojtek - Přibyla, Křetínský, Vosátko, Laurenčík, Galvas, Ptáček, Vilášek - T.Lhotský, Brančík, Šebesta - Kašík, Sochorek, Rozum - Suchánek, Najdek, Mikšan - od 44. min Kříž, Harazim, L.Lhotský. Trenéři Suchánek a Hulva.

Jež (25.Láníček) - Vaněček, Holý, Kašák, Drábek, Světlík, Filip - Křesťan, Kuchler, Novotný - Ondřej, Roubík, Halinský - Hrubý, Michalovič, Tomica - Horák, Kožnar, Bednář - Besser. Trenéři Muller a Jandač.

Na začátku druhé třetiny se díky dvěma přesilovkám dostal Beroun do drtivého tlaku, pět minut nepustil Slezany z jejich třetiny, ale ani šance Michaloviše, ani střela Ivčiče za Vojtkova záda neprošly. Jen co naskočil vyloučený opavský hráč na led, vyrazil do protiútoku Lhotský, od modré jen tak zbůhdarma nahodil puk na bránu, ovšem gólman Jež si jej kulečníkově srazil přes oba betony do branky. Sám už uznal, že na dnešní zápas se příliš dobřě nevyspal a přepustil místo Láníčkovi. Tomu vydrželo čisté konto plných dvaatřicet vteřin, když jej překonal po dokonalém rozebrání berounské obrany Petr Rozum. Dva slepené góly utakní rozhodly, od této chvíle si oba týmy začaly vytvářet spousty šancí, ale také jich spousty zahazovaly. Výjimku představoval domácí kanonýr David Mikšan, který po průniku Tomáše Lhotského svým třetím gólem ve třetím zápase sezony zvýšil na 5:0.

V úvodu poslední části vstřelil svou druhou branku Petr Rozum, když opět využil zaváhání berounského brankáře a od této chvíle už opavští začali hrát na půl plynu. Domátí trenéři nechali zahrát mladíky z lavičky a i když podali dobrý výkon, skóre už nenarostlo. Naopak, několik šancí na čestný gól měli Medvědi, ale nedokázali využít ani postavení dvou hráčů před ležícím gólmanem. V zahzování šancí "vynikal" především Radek Křesťan. Utkání skončilo tedy 6:0 a Beroun potvrdil, že jeho domácí prohra s Ústí nad Labem v minulém kole nebyla náhodná. V Opavě se naopak můžou těšit z vedoucího postavení v tabulce.