, středa 24. 10. 2001

HC Slezan Opava

7:0

HC Hvězda Brno

23.T.Lhotský (Najdek), 25.Glabazňa (Šebesta), 30.Šebesta (Glabazňa, Brančík), 40.Glabazňa (Šebesta), 41.Glabazňa (Šebesta), 42.Sochorek (Kašík), 48.Kříž (Přibyla, Harazim). Vyloučení 2:3, bez využití. 1080 diváků. Střely na branku 51:20.

Vojtek - Galvas, Vnenk, Přibyla, Vilášek, Chmelíř, Dostál, od 41.Ptáček - Glabazňa, Brančík, Šebesta - Kašík, Sochorek, Rozum - T.Lhotský, Najdek, Mikšan - od 41. L.Lhotský, Harazim, Kříž.

Vrba (41.Čučela) - Reiff, Elsner, Pecka, Surý, Zapletal, Suchý - Ruchař, Sedláček, Mikulík - Točík, Ludvík, Duchoslav - Adamský, Šebor, Bohunický.

První třetina ovšem dávala na předchozí úspěchy Komety v Opavě vzpomenout. Domácí tlačili a hosté se pokoušeli o brejky, ale i když domácí Brňany přestříleli 18:10, držel brankář Vrba čisté konto. Na začátku druhé třetiny potom brankář Vojtek vychytal nadvakrát nájezd tří hostů na jediného domácího obránce, ale to bylo ze strany snaživých mladíků v dresu Komety vše. Jak jednoduché je dát gól předvedl Tomáš Lhostký, objel clonícího obránce a podél brankáře otevřel skóre. Za chvíli zatáhl puk do pásma Šebesta, přiťuknul Glabazňovi a ten vymetl růžek Vrbovy branky. V polovině zápasu si oba role vyměnili, Glabazňa přihrával a Šebesta skóroval. Od té chvíle se hráči Slezanu uklidnili a začali při své hře myslet i na diváky.

Čtvrtou branku přidal opět Kamil Glabazňa, minutu před koncem druhé třetiny využil další přesnou Šebestovu přihrávku. Těsně před druhou sirénou mohl přidat svou druhou branku Lhotský, ale trefil jen horní tyč. Kometa v té době zcela odpadla a s výjimkou Sedláčka a Duchoslava měl výkon ostatních hráčů do prvoligového standardu daleko.

Do poslední části poslal trenér Černý chytat juniora Čučelu, ale ten si ani nesáhl na puk a po sedmnácti vteřinách hry dokončil perfektním blafákem svůj hattrick Glabazňa. Po vzoru NHL se na ledě dokonce objevila i jedna čepice. Domcí trenéři dali příležitost i čtvrtému útoku a po páté brance Sochorka uzavřel skóre svým premiérovým gólem v této sezóně mladík Kříž. Domácí, v sestavě také s mladým obráncem s Vítkovic Chmelířem, tak dali divákům zapomenout na debakl s Chomutovem před sedmi dny a navázali na vítězství z Písku. Zato Kometa bude i nadále sledovat prvoligový peloton z poslední příčky v tabulce.


Ohlasy trenérů

Josef Černý (Kometa Brno): Zhodnotím to krátce, domácí byli o třídu lepší a zaslouženě vyhráli. Potom, co jsme asi šestkrát prohráli o branku jsme dnes jasně nestačili a musím Opavě sklonit poklonu, s tak dobrým týmem jsme letos ještě nehráli. Přehráli nás ve všech herních činnostech, lépe bruslili, kombinovali i stříleli. Její výpadek s Chomutovem je pro mě nepochopitelný,

Pavel Hulva (Opava): My jsme se na tento zápas zvlášť připravovali, jelikož Kometa u nás pokaždé dokázala něco uhrát. Po první třtiny jsme si mysleli, že to tu je zase, naštěstí jsme dali rychlé branky ve druhé třetině a zahráli si útočný hokej. Hráče debakl z Chomutovem nepoznamenal, už v Písku hráli dobře a dnes na ten výkon navázali.