23. kolo, pátek 19. 11. 2004

HC Slavia Praha

5:3 (1:1, 3:2, 1:0)

HC Slezan Opava

Branky: 15. Hafenrichter (Drbohlav, Růžička), 23. Jiránek (Malárik), 30. Jiránek, 36. Sklenář (Hafenrichter, Moščic), 50. Kauschitz - 2. Grofek (Vlašánek, Herman), 35. Herman (Grofek, Tichý), 40. Čermák (Jurdič)

Brož - Moščic, Jebavý, Roth, Drbohlav, Soldán, Lang(C), Koumal, Hertl - Růžička, Jiránek, Petráň, Malárik, Kauschitz, Freisler, Škaloud, Krejčí, Sklenář, Hafenrichter, Indra, Fiala

Zatloukal - Plachký, Čermák, Mrkva, Tichý, Trefil, Plánovský, Konečný, Blaga, Grofek(C), Herman, Gulda, Vimmer, Jurdič, Bartošek, Wolf, Mlýnek, Szewczyk, Tošenovjan, Vlašánek

Utkání začalo v poklidném tempu a brzy padl i gól. Minutu a půl po úvodním buly zůstala na ledě první obraná dvojice, a ta nedokázala zastavit Grofka, který se z pravého kruhu trefil po zemi přesně mezi betony Brože. V přesilovce zamířil Škaloud přesně do šibenice, ale Zatloukal skvěle zakročil lapačkou. Po inkasované brance se domácí ujali režie hry. V koncovce jim však chyběla přesnost a potřebný důraz. Debohlav vypálil od modré a po zmatku před bránou doputoval puk za čáru. Za střelce branky byl označen Hafenrichter. Do konce třetiny se hrál vyrovnaný hokej.

Slavia začala druhou část aktivněji a stejně jako v první, i v té druhé padla brzy branka. Jiránek se dostal před Zatloukala, ten jeho první střelu ještě vyrazil, ale na následné přehození už nestačil. Zpříjemnit debut v dorostu si mohl Petráň, ale po Škaloudově přihrávce od hrazení přestřelil. Trenér Vladimír Růžička st. vybízel své svěřence k důraznějšímu dohrávání soubojů. David Jiránek si vybruslil zpoza brány, šikovně si položil Zatloukala a v klidu poslal puk po břevno. Při přesilovce dostal hodně prostoru před brankařem Růžička ml. Ale střelu umístil pouze doprostřed brány, kde stál Zatloukal. Na druhé straně v přesilové hře hostů ujel po levém mantinelu Herman a tradičním blafákem do bekendu překonal Brože. Domácí rychle odpověděli. Sklenář se projel po brankové čáře až před bránu a parádně zvedl puk po víko. Deset vteřin před koncem třetiny nahodil Jurdič puk od hrazení před bránu, kde se od Čermáka odrazil za Brože.

Domácí do třetí třetiny nastoupili v pozměněných sestavách. Brož skvěle betonem zabránil gólu po akci Hermana s Grofkem. Slavia dostala k dispozici přesilovou hru 5 na 3, ale příliš se jí nevydařila. Po jejím skončení spálil domácí několik dalších šancí. Hlavním problémem bylo, že v rozhodující chvíli netrefovali domácí borci puk. Kurt Kauschitz zachytil přihrávku soupeře na vlastní modré a samostatný nájezd zakončil tvrdou střelou mezi Zatloukalovy betony. Stejný hráč se, v další šanci, prokličkoval před soupeřovu bránu, ale tentokráte nezamířil přesně. Růžička ml. vybídl zpoza brány ke střele Drbohlava, ten však pouze rozezněl konstrukci branky. Minutu před koncem se strhla u brány hostů hromadná strkanice, ve které si nejdůrazněji počínal František Moščic.