32. kolo, pátek 17. 12. 2004

HC Plzeň 1929

3:2 (2:0, 0:0, 1:2)

HC Slezan Opava

b>Branky: 3. Jindra (Malý), 16. Bote (Kořínek, Boháč), 51. Jindra (Špiler) - 48. Plánovský (Wolf), 52. Szewczyk (Vimmer). Vyloučení: 8:11. Využití: 0:1. Rozhodčí: Dominik - Havelec, Jelínek. Diváci: 125. Střely: 30:31. Vývoj skóre: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.

Ruckel - Kořínek, Špiler, Martinec, Zeman, Boháč, Pour, Mottl - Šimán, Malý, Jindra, Bote, Pitule, Šamlot, Kocman, Stránský, Sýkora

Zatloukal (40. Kroček) - Plánovský, Plachký, Tichý, Trefil, Gulda, Mrkva - Grofek, Tošenovjan, Blaga, Herman, Vlašánek, Mlýnek, Čermák, Jurdič, Bartošek, Wolf, Vimmer, Szewczyk

Již ve třetí minutě zápasu se poprvé měnil ukazatel skóre, když svoje sólo, do kterého jej vyslal Malý proměnil přesnou střelou zápěstím Jindra. 1:0.
Vzápětí byli domácí posláni do čtyř a po velice přísném vyloučení i do třech. Opavští si však - i díky obětavému pádu Šimána do střely - žádné vyložené šance nevytvořili. Naopak v sedmé minutě měl s krocením skákavého puku spoustu práce hostující gólman Zatloukal.
V čase 7.12 došlo ke zranění domácího Mottla a domácí dostali příležitost k první přesilovce. A stejně jako hosté měli o chvíli později již o dva hráče v poli více. Ani hráči Lasselsbergeru jí nevyužili. Na konci čtrnácté minuty po další přesilovce domácích dostal hned po návratu na led z trestné lavice Vlašánek přesný pas a jel sám na domácího gólmana Ruckela. Ten jej vychytal, ale hosté dál okupovali obranné pásmo Plzně. Po buly před Ruckelem se utrhli Kořínek a Bote. Prolétli celým hřištěm a Boteho střelu zápěstím zastavila až síť opavské branky. 2:0.
Domácí byli poté mírně lepším týmem. Hosté kromě povedené střely Wolfa, kterou zastavil Ruckelův efektní semafor, více šancí nepředvedli. Za domácí kouzlili v Opavském obranném Šimán, a Kořínek, tyčku trefil zblízka Malý.

Ve druhé třetině od druhé minuty hráli domácí opět oslabeni. V početní nevýhodě se málem prosadil Malý, jehož slalom zastavil jemný háček hostujícího obránce. Na konci šesté minuty si domácí obrana vybrala volno a hostující Grofek, Tošenovjan, Blaga a Herman byli blízko úpravě skóre. Ruckel byl ale proti. V další minutě se dostali do nadějného úniku tři na jednoho Šimán, Malý a Jindra. Nezištnou přihrávku Ondřeje Malého, však Jindra příklepem neproměnil. V této době se hrál pohledný hokej nahoru dolů. To však nemělo dlouhého trvání. Řada vyloučení, nepřesností a kompenzací hru rozmělnila. Paradoxně nejostřejší faul na Jakuba Kořínka, nechal sudí bez povšimnutí. Na konci osmnácté minuty prostřelil hostujícího brankáře Kocman, ale jeho pokus mezi betony se odkulil mimo brankoviště. Vzápětí Ruckel vychytal další samostatný nájezd, tentokrát Grofka. Konec třetiny odzvonila tyčka plzeňské branky po střele Michala Tošenovjana.

Kořínek, jenž po nevybíravém krosčeku nedohrál předchozí třetinu se vrátil na led a hned se připomněl tvrdým hitem. O dvě minuty později se zákrokem vyrážečkou proti střele Tošenovjana vytáhl Ruckel. Další trumfy vytáhl proti Blagovi, když vykopl betonem jeho bombu. Tlak Opavy otupil až Bote, který si vykoledoval faul. V následující přesilovce se proti němu musel předvést Kroček, který vystřídal Zatloukala v brance hostí. Na jeho branku během přesilovky mířil i banánový list Jakuba Kořínka. Zazvonila mu však jen tyčka. Na konci přesilovky vychytal Ruckel další sólo, tentokrát Jurdiče. O půl minuty později, tentokrát v oslabení, už domácí inkasovali. Po přesném námazu domácí obrány se Plánovského bomba překulila přes Ruckelův loket a zapadla do branky. 2:1.
S další přesilovkou byli na řadě domácí a ani oni jí nepohrdli. Střelu Špilera od modré vrátil za Kročkova záda Jindra. 3:1.
Slezané však nesložili zbraně, využili komplikované rozehrávky domácích a při nastalém tlaku skórovali zblízka přes ležícího gólmana Szewczykem. 3:2.
Domácí byli pod dekou, a tak jim přišla vhod další série vyloučení na obou stranách, mírně ve prospěch domácích. Dokonce Sýkora přes ležícího Kročka orazítkoval tyčku jeho svatyně.
V čase 18.25 si hosté vzali time a začali s power play. Domácí měli poté možnost při úniku Kocmana zvýšit svůj náskok, ten ale od modré netrefil branku a drama pokračovalo. V čase 19.19 si nerozuměl se svými obránci Ruckel a puk, který ztlumil v lapačce hodil v brankovišti přímo před dotírající soupeře. Divokou situaci však zvládl a o půl minuty bylo definitivně hotovo po hloupém faulu Grofka na Kořínka. Tvrdě vydolované body zůstaly na západě Čech.