, sobota 17. 11. 2001

HC Slezan Opava

5:2

HC Ytong Brno

6.Sochorek (Kašík, Rozum), 6.Najdek (Harazim, Seman), 28.Mikšan (Najdek, Galvas), 49.Přibyla (Kašík), 50.Kříž (Najdek) - 38.M.Čech (Vasilev), 60.Vasilev (Marcinek, Mikolášek). Rozhodčí Mikula - Záviský, Kuznicius. Vyloučení 10:11, využití 1:1.1035 diváků. Slřely na branku 42:28.

Hrazdíra - Galvas, Šťastný, Přibyla, Ptáček, Vosátko, Vilášek, Seman - Kříž, Brančík, Šebesta - Kašík, Sochorek, Rozum - Mikšan, Najdek, Lhotský - Harazim.

Chlad (26.Jež) - Florian, Loužek, Rajnoha, Gallo, Polívka, Hruška, Matečný - M.Čech, Marcinek, Mikolášek - Vasilev, Skokan, F.Čech - Důras, Belica, Pelán - Pazdera, Novák.

V zápase Opavy s Ytongem Brno se střetli dva soupeři, kteří mají v posledních kolech dobrou formu a i když byli domácí mírnými favority, dal se čekat vyrovnaný hokej. Aktivněji začali překvapivě hosté a dvakrát během prvních dvou minut nastřelili tyč Hrazdírovy branky. Při domácích však stálo štěstí, které vzápětí gólově vyjádřil Sochorek a půl minuty po něm i Najdek, který zakončil protiútok dvou hráčů Opavy proti jedinému soupeři. Ytong po dvou brankách však nerezignoval a především jeho první útok dělal opavské obraně problémy. Šance Mikoláška a M.Čecha však zůstaly nevyužity.

Druhá část se nesla ve znamení nevyužitých šancí ze strany Opavy. V této činnosti vynikal především Pavel Šebesta, jinak nejlepší střelec domácích. Ke třetí brance Opavě tak musela dopomoci až chyba brněnské obrany, která nechala na levém křídle nehlídaného Mikšana a ten zvýšil na trojbrankový rozdíl. A to měl přitom brněnský tým za sebou úspěšně ubráněnou nevýhodu dvou mužů v poli. Po třetím gólu nahradil v brance hostů Chlada Jež a hned se prezentoval dobrým zákrokem proti tvrdé ráně Vosátka. Naděje Ytongu na zvrat sice mírně zvýšil v osmatřicáté minutě Martin Čech, ale v poslední části si už Opava zápas pohlídala.

Jednoznačná záležitost ze strany Slezanu, tak by se dala charakterizovat poslední třetina. Domácí zahazovali šance jak na běžícím pásu, dvakrát se jim však podařilo přece jen skórovat. Nejprve si Kamil Přibyla zkušeně počkal, až mu odjedou clonící obránci a poprvé v sezóně skóroval, o minutu později využil přesnou Najdkovu přihrávku Kříž. Brnu se podařilo snížit na konečných 5:2 v oslabení čtyři vteřiny před koncem.

Ohlasy trenérů

Jindřich Setíkovský (Brno): Sehráli jsme jedno z nejhorších utkání v sezóně. Hráči si mysleli, že jim to teď půjde samo, ale ukázalo se, že na takového soupeře, jakým je Opava, se musí trochu jinak. Prohráli jsme zaslouženě a gratuluji domácím k vítězství.

Pavel Hulva (Opava): Jsem spokojen s výsledkem, ne však s předvedenou hrou. Naši hráči se opět snažili prosadit jen technicky a chyběl nám důraz, nakonec to však na výhru stačilo. Příště ovšem to třeba bude málo.