, sobota 24. 11. 2001

HC Slezan Opava

2:2p

HC Bílí Tygři liberec

4.Brančík (Kříž), 5.Mikšan (Najdek, Lhotský) - 25.Jankových (Kábrt), 33.Pldek (Horčička). Vyloučení 6:6, využití 0:1. 1380 diváků. Střely na branku 26:28.

Hrazdíra - Vosátko, Chmelíř, Přibyla, Ptáček, Vilášek, Vnenk - Kříž, Brančík, Šebesta - Kašík, Sochorek (41.Harazim), Rozum - Lhotský (41.Suchánek), Najdek, Mikšan.

Malý - Pospíšil, Krstev, Vála, Kudrna, Moravec, Holub, Beránek, Svoboda - Rozsíval, Musil, Jankových - Kábrt, Horčička, Plodek - Hájek, Paleček, Víšek - Nýč, Pešán.

Ve vymrzlém opavském sobotním večeru viděli diváci zajímavé utkání, které nakonec nepoznalo vítěze. Domácí dokázali s lídrem soutěže uhrát nerozhodný výsledek a Liberci se tak nepodařilo Slezanu oplatit domácí porážku v nastaveném čase.

Vstup do zápasu se domácím nadmíru povedl. Ve čtvrté minutě ztratil hostující Pospíšil ve středním pásmu puk, k němu se dostal Brančík, na jeden dotek si jej vyměnil s Křížem a přesnou střelou otevřel skóre. Přesně o minutu později vedli domácí už 2:0, po Najdkově přihrávce zpoza branky se dostal k puku Mikšan a zblízka podruhé překonal brankáře Malého. Liberec trápí absence brankářů, Falta i Koťátko jsou zraněni a tak musí chytat mladík Malý.

Do desáté minuty se Bílí tygři v podstatě nedostali k ohrožení domácí branky. S přibývajícím časem však začal mít více práce i Emil Hrazdíra. V sedmnácté minutě "po Haškovsku" vleže na zádech zlikvidoval samostatný nájezd Plodka, při zákroku však přišel o helmu. Rozhodčí k údivu všech hru nepřerušil a Liberci se podařilo skórovat. Pop velkých protestech domácích hráčů však přišla věc na našich stadionech naprosto nevídaná, sudí Janda své rozhodnutí odvolal a prohlásil branku za neplatnou.

Ve druhé třetině Liberec přidal na aktivitě a svým forčekingem nutil domácí k chybám. Při vyloučení Kříže dokázal Jankových snížit, když využil přihrávku Kábrta. Domácí mohli vstřelit třetí branku, ale v přesilovce chtěl Kašík zavézt puk na holi až do branky a nakonec jej zavezl až do rohu hřiště. Vyrovnání přišlo po chybě Vosátka, nikým neatakován vyhodil bezmyšlenkovitě puk po mantinelu, čehož využil Horčička, naservíroval puk Plodkovi a ten srovnal.

V dalším průběhu zápasu už dominovali obě obrany. Ve třetí třetině sice vyslal Liberec na domácí branku více střel než směřovalo na brankáře Malého, ale velké šance už čtrnáct stovek diváků nevidělo. Oba týmy nasadili se snahou oživit hru hráče z lavičky, ale z obou stran se již vše neslo směrem k prodloužení. V něm hráli oba týmy aktivně, ale díky několika vyloučením se hra rozkouskovala a tak ani nastavený čas rozhodnutí nepřinesl.


Ohlasy trenérů

Josef Jandač (Liberec): Chtěli jsme domácím oplatit porážku z domácího zápasu, ale díky špatnému začátku se nám to nepovedlo. Potom jsme už hru zlepšili ale víc než na srovnání to nestačilo. Nevím jestli mám být rád nebo ne, ale podařilo se nám prodloužit sérii i proti kvalitnímu týmu, jaký má Opava, takže snad ano. Zdál se nám nějak špatný led.

Jiří Režnar (Opava): Dobře jsme začali, mohli jsme přidat i třetí branku, ale rozhodla individuální chyba Vosátka. Emil Hrazdíra nebyl v lehké situaci, ale v první třetině nás podržel a patří mu dík. Bohužel se nám daří přesilovky, jednak na ně nemáme obránce, dnes chyběl díky bolestem zad i Galvas, a jednak si naši techničtí hráči chtěli pořád hrát s pukem, takový Kašík by s ním nejradši snad i spal. Trénujeme to, ale v zápasech jako by nic. Ale i tak je bod proti Liberci úspěch, naše výhra v prodloužení v Liberci byla víceméně šťastná.