Dobrá práce! Slezan urval výhru v Kopřivnici

  • sobota 20. ledna 2018
  • Redakce

Opavští hokejisté bitvu v Kopřivnici zvládli skvěle. Slezan se na ledě Tatry dostal do vedení 3:1, pak sice domácí mužstvo snížilo, ale v závěru duelu Wolf gólem do prázdné branky pečetil výhru Opavy v poměru 4:2.

38. kolo, sobota 20. 1. 2018

HC TATRA Kopřivnice

2:4 (1:1, 0:2, 1:1)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 19. Tomášek (Vyčesaný), 49. Červenka (Tomášek, Stříž) – 16. Herman (Tichý, Černý), 22. Vaněk (Tichý, Chalupa), 32. Chalupa (Rudl, Tichý), 60. Wolf. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:3. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4.

Hromada – Heinzl, Stříž, Marek, Krutil, Bail, Fojtík, Merenda – Červenka, Tomášek, Vyčesaný, Hrubý, Sluštík, Mach, Bartošák, Pěnčík, Kofroň, Gola.

Wanecki – Fišera, Šindelář, Šendera, Rudl, Tichý, Slavík – Bitomský, Herman, Vítek, Horváth, Štindl, Vaněk, Chalupa, Maxner, Wolf, Hartmann, Seidler, Černý, Malina.

Opavští v úvodu ustáli dvě oslabení, a pak sami udeřili. Tichý v přesilovce nabil Hermanovi, který propálil Hermana, a hosté vedli. Tatrovka ovšem brzy srovnala, když v závěru úvodní dvacetiminutovky skóroval Tomášek.

Na startu druhé třetiny se opět radovala opavská střídačka. Z prostoru levého kruhu vystřelil v početní výhodě Vaněk a Slezan měl v kapse těsný náskok. V polovině zápasu navíc využil třetí přesilovou hru Chalupa, jenž šikovně tečoval střelu Rudla – 1:3.

Domácí reakce přišla na řadu až v čase 48:06, když Červenka přesilovkovým zásahem zařídil kontaktní gól. Vzápětí navíc neuspěl z trestného střílení Hartmann. Dal se tedy čekat kopřivnický nápor.

Tatra odvolala gólmana a zkusila to v šesti, jenže srovnat nedokázala. Naopak Slezan, který měl v zádech podporu více než dvaceti fanoušků, se radoval ještě jednou. Přesně sekundu před koncem totiž trefil opuštěnou klec Kopřivnice Wolf a bylo hotovo – 2:4.