Slezan nestačil na Porubu, v derby dotahoval marně

  • středa 24. ledna 2018
  • Redakce / FOTO: Lukáš Bajgar

Opavští hokejisté na lídra z Poruby nevyzráli. V derby brzy dvakrát inkasovali v oslabení, pak Ostravané přidali třetí gól a bylo hotovo. Slezan sice ve zbytku utkání s ostravským favoritem držel krok, jenže tříbrankové manko už dohnat nedokázal a nakonec prohrál v poměru 2:5.

39. kolo, středa 24. 1. 2018

HC Slezan Opava

2:5 (0:3, 1:1, 1:1)

HC RT TORAX Poruba

Branky a nahrávky: 25. Seidler (Štindl), 50. Vaněk (Šendera, Vítek) – 4. Haas (Káňa, Janota), 8. Hryciow (Zachar), 14. Zachar (Káňa, Jaroš), 24. Kaluža (Zdeněk), 60. Zdeněk (Jaroš). Rozhodčí: Koziol – Novotný, Šimčík. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:5.

Wanecki – Fišera, Kiss, Šindelář, Šendera, Rudl, Tichý, Slavík – Herman, Vítek, Horváth, Štindl, Vaněk, Chalupa, Maxner, Wolf, Hartmann, Seidler, Černý, Malina

Kůdela – Janota, Hryciow, Adam, Slavík, Kaluža, Popela, Puškár – Káňa, Ballner, Haas, Káňa, Finsterle, Zdeněk, Zachar, Jaroš, Gelnar, Ollender.

Vedoucí mužstvo druhé ligy z Poruby vstoupilo do utkání skvěle. Už v čase 3:01 totiž Káňa našel Haase, který v přesilovce bekhendovým pokusem otevřel skóre. O chvíli později pykal na trestné lavici Herman a hosté udeřili znovu.

Zachar nabil Hryciowi, jenž vypálil zpoza klubka hráčů a Wanecki se zakrytým výhledem nestihl na letící projektil zareagovat včas – 0:2. Ostravané získali potřebný klid a třetí gól mohl přidat Zachar, jenže z trestného střílení zazvonil jen na tyčku opavské klece.

Porubský útočník se ovšem dočkal vzápětí. Káňa měl na modré hodně prostoru, a tak zkusil nahodit puk směrem k opavské brance, před ní kotouč šikovně tečoval právě Zachar, a hosté tak ovládli první třetinu v poměru 3:0. To ale nebylo zdaleka vše, hned v úvodu druhé části totiž zařídil Porubě pohodové čtyřbrankové vedení svým zásahem Kaluža.

O půlminuty později se dočkali také Opavští. Po Štindlově nahození se puk šťastně odrazil od brusle Seidlera přímo do porubské branky – 1:4. Vzápětí se domácí radovali znovu, ale jejich druhý gól nebyl uznán kvůli předchozímu faulu na hostujícího gólmana.

Slezan v závěru druhé třetiny nevyužil dvojnásobnou přesilovku, pak sice v klasické početní výhodě vystřelil gól naděje Vaněk, ale už bylo pozdě. Opava sice přidala, ale Poruba svůj náskok zkušeně kontrolovala a nepřipustila žádné drama. Naopak poslední slovo měl Zdeněk, který dal trefou do opuštěné branky domácích středečnímu výsledku konečnou podobu.


Ohlasy trenérů

Zdeněk Pavelek (trenér HC Slezan Opava): „Položila nás první třetina, kdy jsme měli hodně vyloučených, a na zápas jsme nebyli ani moc nažhavení. Poruba své příležitosti využila, a vedení si poté už pohlídala. I když jsme rychle snížili a chvíli jsme věřili, že bychom s výsledkem mohli ještě něco udělat, Poruba má hráče naprosto jiné kvality než náš tým, který hokej hraje pouze pro zábavu po práci. Klukům nemůžu upřít snahu, protože bojovali až do konce. Porubští jsou ale profesionálové, my amatéři.“

Aleš Flašar (trenér HC RT TORAX Poruba 2011): „Jeli jsme do Opavy trochu s obavami, protože jsme nevěděli, co se na nás chystá, jelikož domácí měli za poslední dobu docela dobré výsledky. Tentokrát se ale zápas lišil od těch ostatních tím, že nám vyšla první třetina a nemuseli jsme zase dotahovat. Šli jsme do trháku, nicméně mě mrzí gól na 1:4, který byl samozřejmě regulérní. Rozhodčímu však ve druhé třetině poněkud ujel vlak a bylo tam až zbytečně moc vyloučených, což nás poněkud přibrzdilo. Jsem ale spokojený, protože jsme to uhráli, tři body jsou doma, a to je hlavní.“