, sobota 8. 12. 2001

HC Slezan Opava

4:2

IHC Písek

1.Glabazňa (Brančík, Šebesta), 14.Šebesta (Glabazňa, Brančík), 33.Glabazňa (Vosátko), 60.Mikšan - 8.Šimek (Bouz, Jelen), 9.Nouza (Kozma). Rozhodčí Dolák - Klein, Chocholouš. Vyloučení 6:7, bez využití, oslabení 1:0. Diváci 1120. Střely na branku 30:23.

Hrazdíra - Galvas, Vosátko, Přibyla, Šťastný, Vnenk, Vilášek - Glabazňa, Brančík, Šebesta - Kašík (38.Kříž), Sochorek (38.Harazim), Rozum - Mikšan, Najdek, Suchánek.

Pinkas - Chotěborský, Pindiak, Všeteška, Žák, Antoš, Němeček, od 41. Štych - Míka, Kubeš, Kocar - Bouz, Šimek, Jelen - Kořánek (31.Mazanec), Nouza, Kozma.

Přes bleskový nástup Slezanu do zápasu viděli diváci v Opavě vyrovnaný hokej s množstvím osobních soubojů, který v mnohém připomínal zápasy obou soupeřů v minulé sezóně. O výsledku nakonec rozhodly individuální chyby, kterých hostující hráči udělali více než domácí.

Už po půlminutě šli domácí do vedení, zblízka se trefil Glabazňa. Domácím však vedení přiliš nepomohlo, naopak, byli to hosté, kteří projevovali v dalším průběhu zápasu větší inciativu. Na rozhraní osmé a deváté minuty stačilo Šimkovi s Nouzou 25 vteřin, aby skŕe otočili. Při šimkově slabé střele clonil brankáři Hrazdírovi spoluhráč, Nouza zase využil zaváhání Přibyly a poté co jej obral o puk proměnil samostatný nájezd.

Domácí se pomalu začínali z brankového šoku vzpamatovávat, ale v jejich snaze jim hodně bránil hostující brankář Pinkas. Nejprve proti němu neuspěl tváří v tvář Sochorek, vzápětí se na něj o poloviny hřiště řítil Mikšan, ale Pinkas oba pokusy o blafák vystihl. Vyrovnal až Šebesta, který namísto složitého zakončování vyzkoušel pohotovou střelu pře obránce a slavil úspěch.

Na začátku druhé třetiny mohl poslat domácí do vedení Vosátko, ale jeho střela mířila jen do tyče. Vostáko se přesto podílel na třetí brance domácích. Na útočné modré uviděl rozjetého Glabazňu, ten jeho těžkou přihrávku zpracoval a přesnou střelou podruhé nedal Pinkasovi šanci. Hostující brankář se vyznamenal také při šanci Brančíka a při přesilovkové střele Galvase. Domácí kapitán zase na druhé straně musel zaskakovat za brankáře Hrazdíru, když vykopával puk bruslí z opuštěné branky.

Ve třetí části nasadili oba trenéry do hry několik hráčů ze střídačky, ale hra oproti předchozímu průběhu upadala. Hosté se snažili o vyrovnání a domácí se spíše zaměřovali na vlastní obranu. Ke konci zápasu se Písek odhodlal ke hře bez brankáře a dokázal před domácí brankou vytvořit nebezpečný závar. Domácí se však ubránili a nejprve mohl zkompletovat hattrick Glabazňa, prázdnou branku však trefil až po chvíli David Mikšan. Byla to již jeho sedmá branka v posledních šesti zápasech. Kamil Glabazňa, který dnes skŕoval dvakrát a připsal si i jednu asistenci, dokázal letos pokaždé skórovat více než jednou. Proti brněnské Kometě skóroval třikrát, proti Chomutovu a dnes Písku dvakrát, což dává dohromady jeho letošní brankový účet sedmi branek. Pokaždé, když Glabazňa v zápase skóruje, přidá tedy nejméně jednu další branku.


Ohlasy trenérů

Řekli po uktání:
Richard Podrabský (Písek): Dnes jsme byli domácím vyrovnaným soupeřem, ale už po několikáté rozhodly naše individuální chyby. Je to naše dlouhodobá nemoc, musíme na tom zapracovat. Jako celek jsme nebyli o nic horší než domácí. Oba brankáři chytali dobře, doufáme, že kyž se nedaří Kůsovi, tak se dlouhodoběji chytne Pinkas.

Pavel Hulva (Opava): Souhlasím s kolegou, nebyl vidět rozdíl v umístění v tabulce. Hra Písku nám dlouhodobě nesedí, hrají nepříjemnou celoplošnou obranu a měli jsme s nimi problémy už dříve. Diváci neviděli asi moc pohledný zápas, jediné, s čím jsem výrazně spokojený, jsou tři body za vítezství.