, sobota 12. 1. 2002

SK Horácká Slavia Třebíč

3:4p

HC Slezan Opava

29.Altrichter (Hrbáček, Erat), 53.Podstavek (Dolníček), 57.Holý (Žiška, Kaňka) - 23.Mikšan (Najdek), 28.Glabazňa (Brančík, Harazim), 48.Glabazňa (Brančík, Šebesta), 61.Rozum (Suchánek)

Neruda - Hrbráček, Souček, Ševčík, Sedláček, Mocek, Kříž - Altrichter, Dolníček, Holý - Erat, Beroun, Žiška - Kaňka, Vítek, Podstavek - Fryauf.

Hrazdíra - Gavlas, Vosátko, Prokop, Přibyla, Vilášek, Vnenk, Šťastný - Glabazňa, Brančík, Šebesta - Kašík, Sochorek, Rozum - Suchánek, Najdek, Mikšan - Kříž, Harazim.

V první třetině se na krásu moc nehrálo, oba týmy dělaly chyby a sázely spíše na obranu. Gólové situace se vyskytly hodně zřídka, přičemž nejblíže brance byli Žiška a Holý, jejichž střely v 6. minutě těsně minuly Hrazdírovu svatyni. Ve 13. minutě Hrazdíra zlikvidoval zcela jasnou gólovku Ševčíkovi, když reflexivně vykopl puk letící z jeho hole. Chvíli na to bodnul Kašík špičkou hole protihráče, za což si vysloužil pětiminutový trest + trest do konce utkání. Domácí ani tuto dlouhou přesilovku nevyužili. První třetina skončila bezbrankově 0:0.

Druhá třetina již byla pohlednější. Na konci 23. minuty Najdek našel Mikšana a ten z brejku pohotově otevřel skóre. Ve 28. minutě se diváci rozesmutnili ještě více - po ose Harazim - Brančík se puk dostal ke Glabazňovi, který zvýšil na 2:0 pro Opavu. Slezanům však dvoubrankový náskok dlouho nevydržel, protože již za 22 vteřin snížil poměrně z úhlu Altrichter, který tak zužitkoval přihrávky Erata a Hrbáčka. Druhou část hry tedy vyhráli hosté v poměru 2:1.

Ve 47. minutě hrál Beroun nebezpečně vysokou holí, a proto jej hlavní rozhodčí odměnil dvouminutovým trestem. Ten si však odseděl pouze z poloviny, protože za minutu svým druhým gólem Glabazňa zvýšil již na 3:1 pro Opavu. Třebíč od té chvíle začala hrát a zatlačila soupeře hluboko do jeho obranného pásma. Za mohutného povzbuzování diváků tento tlak v 53. minutě využila. Dolníček našel mezi kruhy Podstavka, proti jehož nechytatelné střele neměl Hrazdíra nejmenší šanci. Tento kontaktní gól postavil na nohy nejen třebíčské hráče, ale i diváky, kteří svůj tým začali hnát dopředu ještě více. Domácí útočili seč mohli, což se jim vyplatilo - po čtyřech minutách přišla vyrovnávací branka. Po Žiškově asistenci se k puku dostal Holý, jehož střela, která se v chumlu hráčů otřela o něčí brusli, skončila za Hrazdírovými zády. V normální hrací době se již nerozhodlo, a proto ke slovu přišlo prodloužení.

Zde ale měli navrch hosté. Využili hned první chybu Horácké Slavie a po Suchánkově asistenci vsítil ve 43. vteřině z brejku vítězný gól Rozum. Horácká Slavia tak ani potřetí v řadě nedokázala vyhrát. Zůstal jí pouze jeden bod, zbylé dva míří do Slezska.

Ohlasy trenérů

Jiří Režnar (HC Slezan Opava): "Tahle skupina je silná a člověk si v ní nemůže vybrat soupeře. Dnes se u obou stran dokázalo, že čím kvalitnější soupeř, tím lepší je hra. Třebíč patří mezi kvalitní mužstva a její ohromná síla je v útoku. Na to jsme se specializovali, v první třetině jsme jejich útočníky eliminovali, ve druhé jsme dali góly. Ve třetí třetině jsme se po desáté minutě nechali zatlačit do pásma pod obrovský tlak a bohužel se síla tohoto mužstva projevila srovnáním dvoubrankového manka. Prodloužení je vabank a protože jsme daleko za Třebíčí, začali jsme hrát na tři útoky a obránce. Chtěli jsme ten gól urvat a taky se nám to nakonec podařilo. Chtěl bych pochválit naše hráče, kromě toho výpadku v závěru to byla paráda. Pokud tento výkon zopakujeme doma s Libercem, mohli bychom uspět."
Milan Chalupa (SK HS Třebíč): "Jsem absolutně nespokojený s výkonem některých hráčů. Také si myslím, že ta pauza o Vánocích nám vyloženě ublížila. Nemůžeme se dostat do žádné herní pohody, ve které jsme hráli. Teď jsme hráli dvě utkání venku a udělali jsme pouze bod v Berouně a to se přeneslo do dnešního utkání. Chtěli jsme naplno bodovat a z toho pramenila velká nervozita. Ale i za nepříznivého stavu 1:3 jsme zmobilizovali síly a nedalo se nic dělat, museli jsme to otevřít. Jestli prohrajete 5:1 nebo víc, to už je úplně jedno. Díky bohu se to povedlo. Pak jsme dali za úkol nedostat branku, proto jsme hráli na dva beky a dva útočníky. Dopadlo to trochu jinak. Musíme se poradit, ale ti hráči, co při gólu v prodloužení byli na ledě, to nebudou mít zadarmo."