, středa 27. 9. 2000

HC Slezan Opava

5:0

SK Horácká Slavia Třebíč

4.Šebesta (Lhotský), 20.Sochorek (Galvas), 22.Najdek (Mikšan), 29.Brančík, 32.Rozum (Laurenčík). Rozhodčí Venglář - Lederer. Brada D. Vyloučení 6:9. Využití 1:0. Diváci 2630. Střely na branku 42:30.

Vojtek - Křetínský, Přibyla, Laurenčík, Vosátko, Galvas, Vilášek, od 58.Ptáček - Šebesta, Brančík, T.Lhotský - Kašík, Sochorek, Rozum - Suchánek, Najdek, Mikšan - od 58. Kříž, Harazim, L.Lhotský.

Neruda (29.Kučírek) - Sláma, Zeman, Kříž P., Sedláček, Hrbáček, Souček - Buďa, Bakus, Fryauf - Beck, Hlouch, Beroun - Altrichter, Oliva, Kupec - od 41. Dolníček, Pecka.

Ve druhé třetině neuběhly ani dvě minuty, když David Mikšan objel branku, předložil Robertu Najdkovi před prázdnou branku a ten nezaváhal. Tahle branka Třebíčské položila a bylo jen otázkou času, kdy přijdou další opavské góly. Netrvalo to dlouho. V osmadvacáté minutě otálel obránce Zeman s rozehrávkou, čehož využil Brančík, vypíchl mu puk a uháněl na osamoceného Nerudu. Se známým problémem "kam s ním ?" se Brančík příliš nepáral, poslal mu jej do bekhendového blafáku a Neruda přepustil své místo Kučírkovi. Ten mohl inkasovat hned po půlminutě, ale Sochorek v jasné šanci přestřelil. Útočná smršť Slezanu ovšem pokračovala a kombinace domácích zvedaly diváky ze sedadel. Prim hrála především druhá lajna, která zařídila i pátý gól zápasu. Dalibor Laurenčík vystřelil od modré, puk se před brankou několikrát odrazil až před volného Rozuma, který překonal ležícího Kučírka.

Ve třetí části nejdřív trefil Oldřich Bakus podruhé tyč opavské branky, poté Vojtek skvěle vytáhl střelu Patrika Becka a výborně zasál i proti šanci Fryaufa. Tím zajímavé situace v tomto zápase skončily, oba týmy nasadili všechny hráče z lavičky a i když náhradníci bojovali, zápas se už jen dohrával. V posledních minutách si domácí vysloužili od diváků skandovaný potlesk, když ve vlastním oslabení hráli s hostující pěticí opravdové bago. Největší potlesk si po zápase však vysloužil Martin Vojtek, už třetí zápas odchytal s čistým kontem a stává se obrovskou osobností v opavské brance.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný, trenér Třebíče: Musím pogratulovat domácím k výbornému výkonu, mají dobřě sestavený tým, hráči hrají s chutí a mají výborného brankáře. Z naší strany to byl slabý, ustrašený výkon, hráči se nedokázali vyrovnat s nepříznivým průběhem a chce se mi říst, že jsme nebyli ani důstojným soupeřem. Ještě jednou gratuluji soupeři k vítězství i k výkonu. Pavel Hulva, asistent trenéra Opavy: I když výsledek může svádět k dojmu, že to byl jednoduchý zápas, opak byl pravdou. Ke konci první třetiny nás hosté přitlačili a můžeme děkovat Martinu Vojtkovi že jsme zůstali ve vedení. Gól do šatny nás posadil do sedla a ve druhé třetině jsme to potvrdili. Potom ke konci jsme nasadili všechny hráče a přiznávám, šetřili jsme síly na Prostějov.