, sobota 26. 1. 2002

HC Slovan Ústí nad Labem

4:4p

HC Slezan Opava

4.Tvrzník M.(Kalla, Jaroš), 19.Tvrzník D.(Kalla), 36.Šaffer (Morvay, Toman), 36.Jaroš (Kalla, Tvrzník M.) - 32.Harazim (Rozum, Kašík), 35.Šťastný (Rozum), 48.Sochorek (Galvas), 60.Brančík (Šebesta). Rozhodční Vlček - Čířek, Šafařík. Vyloučení 2:5, využití 1:0. Střely na branku 33:38.

Zikmund - Toman, Vrzal, Petlák, Drábek, Pavlas, Horáček - Tvrzník D., Kalla, Patzenhauer - Sirotek, Tvrzník M., Šaffer - Jaroš, Morvay, Hubáček.

Vlašánek (37.Hrazdíra) - Galvas, Vosátko, Šťastný, Kukol, Ondrušek - Šebesta, Brančík, Kříž - Kašík, Harazim (41.Sochorek), Rozum - Mikšan, Najdek, Suchánek.

V Ústí nastoupila Opava pouze s pěti obránci, z nichž ovšem hned tři patří věkem ještě do juniorky. Oslabený Slezan dokázal domácím dobře vzdorovat a i když po první třetině prohrával 0-2, podařilo se mu srovnat brankami Harazima a Šťastného. Pro Radima Šťastného to byla premiérová branka mezi dospělými.

Slovan se brankami hostujících Slávistů Šaffra a Jarošče sice dostal opět do vedení,ale ve 48. minutě Dalibor Sochorek snížil. O tom, že se budou body opět dělit, rozhodl deset vteřin před konecm třetí třetiny při power play Richard Brančík. V nastavení dokázali hráči Opavy udržet dvouminutové oslabení 3 proti pěti a domácím nedovolili skórovat.