, sobota 21. 10. 2000

HC Slezan Opava

4:2

SK Kadaň

2.Laurenčík (Kašík), 25.Rozum (Sochorek, Vosátko), 31.A.Padělek (Mikšan, Ptáček), 32.Šebesta (Brančík) - 33.Polák (Kivoň), 47.Polák (Postl). Rozhodčí Ondřej - Urban, Musílek. Vyloučení 7:5, bez využití. Diváků 2430. Střely na branku 42:26.

Vojtek - Křetínský, Přibyla, Vosátko (31.Vilášek), Laurenčík, Ptáček, Galvas - Lhotský, Brančík, Šebesta - Kašík, Sochorek, Rozum - Mikšan, Harazim, A.Padělek. Trenéři Suchánek a Hulva.

Sedláček (31.Šlupina) - Nosek, Prošek, Mudra, Kivoň, Klaus, Jelínek - Oliverius, Postl, Polák - Kreuzmann, Gál, Kaňka - Polanský, Kožnar, Kaše - Defler, Fořt. Trenér Chlustina.

Ve druhé části šlo domácím proměňování šancí mnohem lépe. Nejprve prodloužil do branky Sochorkovu přihrávku Rozum a za moment vyhnal střelou mezi betony Sedláčka z branky Aleš Padělek. Na Sedláčkovo místo se postavil opavský odchovanec Roman Šlupina, který se tak vrátil na opavský zimák po dlouhých pěti letech, kdy působil v nižších soutěžích a v Polsku. Ani jednou si však nesáhl na puk a inkasoval, po úniku Brančíka se Šebestou zúročil Pavel Šebesta svůj speciální střelecký tréning - 4:0. Domácí propadli euforii a hrnuli se do útoku, začali však zapomínat na zadní vrátka a hoté toho dokázali využít. Nejprve trefil po buly Polanský horní tyč a po chvíli byl už úspěšný Polák, když se dobře zorientoval zády k brance.

Ve třetí třetině byla převaha domácích ta tam. Puk začal najednou tancovat podle kadaňských not, i když nutno dodat, že převážně domácí obránci svou rozehrávkou mu k tomu velice pomáhali. Chyb v rozehrávce se nevyvarovala ani jedna obraná dvojice, hned tu první Galvasovu potrestal svým druhým gólem Polák. Gólman Vojtek si směrem k domácím obráncům ulevil nepublikovatelným způsobem, za který mu sudí Ondřej nadělil desítku, kterou za něj odseděl Vosátko. Velice aktivní útočník Kadaně Kaňka však svým napadáním donutil k chybě i Aleše Křetínského, tentokrát však Vojtek skvělým rozklekem zachránil. V posledních pěti minutách se ke slovu dostali i Opavští, ale další šance Sochorka a Mikšana s přehledem vyřešil Šlupina a ukázal, že Kadaň možná našla novou brankářskou jedničku. Konec zápasu byl ve znamení osobních trestů, po deseti minutách inkasovali domácí Šebesta a hostující Gál.