13. kolo, neděle 6. 11. 2011

HC AZ Havířov 2010

6:4 (2:3, 2:1, 2:0)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 11. Pacas (Pořízek), 16. Kurovský (Mareček), 25. Bednář (Kotala, Pořízek), 35. Medve (Kotala, Bednář), 48. Pořízek (Kotala), 54. Medve (Pořízek) - 4. Ondruch (Hartmann), 6. Rýpar (Olšr), 7. Rousek (Nardelli), 23. Krupa (Hartmann, Ondruch). Rozhodčí: Golaň - Rožánek, Žídek. Vyloučení: 4:4. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 29:23. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4, 6:4.

Sonnek - Chroboček, Medve, Heinzl, Kiss, Mareček, Ďurkáč, Trombik - Bednář, Kotala, Pořízek, Beneš, Čadílek, Holeš, Kurovský, Pacas, Peterek, Polak E., Puffer, Stružík, Spratek.

Marek - Blaževič, Dreljuš, Klement, Levák, Monczmann, Olšr, Zbytek - Borunský A., Borunský D., Hartmann, Hendrych Krupa, Nardelli, Ondruch, Rousek, Rýpar, Stoniš.

V brance AZetu musel nastoupit místo nemocného Šimečka osmák Václav Sonnek a opavští tuto skutečnost na počátku utkání dokonale využili. V první minutě sice totiž havířovský gólman ještě proti trestnému střílení Krupy uspěl, ale na počátku 4. minuty už poprvé po střele Matěje Ondrucha inkasoval. Navíc přesně za 2 minuty přidal druhý opavský gól Adam Rýpar, a když v čase 6:37 Tomáš Rousek vymetl rožek jeho branky vypadalo to s gólmanem AZetu i celým týmem všelijak. Naštěstí pro domácí se však tímto opavský příděl zastavil a hra už dále probíhala dle předpokládaného scénáře, tedy převážně pod taktovkou domácích.

Havířovským trvalo přes deset minut, než se střelecky prosadili. Pak však jejich nová útočná akvizice Lukáš Pacas doklepl za opavského gólmana Pořízkovu střelu a bylo to 1:3. Za 5 minut předvedl krásné sólo přes téměř celé kluziště Daniel Kurovský a rázem bylo vedení Opavských jen jednobrankové. Ještě do přestávky mohli domácí i vyrovnat, ale ani Bednář ani Pořízek Markovu branku ve velkých šancích netrefili.

Do druhé třetiny vstoupili hráči AZetu velmi aktivně a s viditelnou snahou srovnat skóre, ale ani hosté se nijak neostýchali a tak byl k vidění pohledný útočný hokej s mnoha šancemi. A byli to právě Opavští, kdo se dříve radoval po vstřelené brance. Konkrétně se ve 23. minutě prosadil dorážkou Petr Krupa a znovu to bylo o dva góly.

Pak už ale domácí převzali vývoj utkání do svých rukou a postupně opavský náskok likvidovali. Pomohly jim k tomu přesilovky a v nich zejména skvělé přihrávky Jakuba Kotaly na volné spoluhráče stojící převážně před prázdnou brankou. Poprvé se tak stalo ve 25. minutě, kdy na 3:4 snižoval Lukáš Bednář a pak o deset minut později, kdy vyrovnal Marek Medve.

Potřetí využili přesilovku domácí ve 47. minutě a díky Radku Pořízkovi tak šli poprvé v utkání do vedení. Jinak už ale třetí třetina přinesla přece jen opatrnější hokej a proto i méně šancí, nicméně zejména Havířov si jich několik velkých přece jen vypracoval. Využil však už jen jedinou a to v 54. minutě Markem Medvedem, který z mezikruží prostřelil pošesté hostujícího brankáře Marka a uzavřel skóre utkání na 6:4 pro AZet.

Domácí tak po katastrofickém začátku zápas otočili a nakonec si po výhře zaslouženě připsali 3 body, i když nutno přiznat, že opavští předvedli sympaticlý útočný hokej a dlouho drželi nadějné skóre.


Ohlasy trenérů

Darek Stránský (HC AZ Havířov): Náš hrůzostrašný začátek byl z velké části zapříčiněn vynucenou změnou gólmanů. I přes pokyn hrát spíše opatrněji, byl opak pravdou. Pak se hrál oboustranně zběsilý hokej, doslova ofenzívní manévry, ale my jsme velké množství svých vypracovaných šancí neproměňovali a tak bylo skóre dlouho vyrovnané. Oceňuji, jak se mužstvo zvedlo a i díky stoprocentním přesilovkám otočilo skóre.

Miloslav Kukol (HC Slezan Opava): Už hodně dlouho čekáme na bodový zisk a v úvodu to při tříbrankovém vedení vypadalo z naší strany velmi nadějně. Pak jsme ale dělali velké chyby v obraně a domácí skóre v přesilovkách otočili. My už na zvrat neměli a tak domácí asi spravedlivě vyhráli.