, sobota 15. 9. 2001

HC Slezan Opava

3:1

HC Berounští Medvědi

33.Najdek (Lhotský), 52.Kašík (Harazim), 60.Šebesta - 54.Křesťan (Maleček). Vyloučení 4:11, bez využítí. Rozhodčí Poruba - Vrdlovec, Brada. 1505 diváků. Střely na branku 43:22.

Hrazdíra - Galvas, Vilášek, Ptáček, Přibyla, Vosátko, Dostál - Glabazňa, Brančík, Šebesta - Kašík, Harazim, Rozum - Lhotský, Najdek, Mikšan. Trenéři Režnar a Hulva.

Barek - Maleček, Sláma, Zeman, Tureček, Vyskočil, Dvořák - Hrubý, Kotýnek (40.Michalovič) , Křesťan - Horák, Roubík, Novotný - Bednář, Kopecký, Hořava. Trenéři Fiala a Křesťan.

Opava nastoupila poprvé na lavičce s trenérem Jiřím Režnarem, který se do Opavy vrátil navázat na osmnáct ligových sezón také v roli kouče, a v brance s dvacetiletým Emilem Hrazdírou, který bude Slezanu vypomáhat na střídavý start ze Zlína. Zatímco Hrazdíra byl v bílém dresu Slezanu jediným hráčem z vyšší soutěže, představil Beroun předvedl ve svém týmu dobrou polovinu mladých hráčů, kteří se nevešli do základního kádru ve svém mateřském klubu.

Rozdíl ve zkušenostech byl patrný hned od počátku zápasu, ale Opava přes herní převahu nedokázala v první polovině zápasu vstřelit skvěle chytajícímu brankáři Barkovi branku. Pardubický mladík, maskou připomínající Dominika Haška, pochytal v první polovině zápasu celých 33 střel, než poprvé kapituloval. Tolik střel nešlo na domácího Hrazdíru za celý zápas. Nezkušený tým Medvědů také často doplácel na nedisciplinovanost svých mladých hráčů, kteří svými fauly nechali Opavu hrát celých jedenáct přesilovek. Domácí však pohříchu ani jednu z nabídnutých přesilových šancí nevyužili.

Robert Najdek, centr třetího opavského útoku, byl autorem první letošní ligové branky na opavském ledě. V čtyřiatřicáté minutě se prosmýkl mezi dvěma obránci a mezi Barkovy betony otevřel skóre. Další branka padla až ve třetí části hry, v 52. minutě doklepl dobře hrající Kašík pokus navrátilce Harazima. Opava mohla po druhé vstřelené brance přidat i třetí, ale tři dobré šance zahodil vrchní spalovač Mikšan. Naději Berounu vykřesal v 54. minutě Radek Křesťan, přesnou střelou přes obránce překvapil domácího gólmana.

Vstřelená branka Medvědy povzbudila k vetší aktivitě a domácí se ke konci začali obávat o výsledek. I přes drobná zaváhání v obraně však brankář Hrazdíra už žádnou branku nepustil, Berounu nepomohla na konci ani půlminutová hra bez brankáře. Vteřinu před koncem zápasu navíc ještě doputoval puk vystřelený z druhého konce hřiště ze Šebestovy hole do opuštěné berounské branky a výsledek dostal konečnou podobu.

Ohlasy trenérů

Petr Fiala (Beroun): Domácí zaslouženě vyhráli, po celý zápas měli více ze hry. V zápase se často vylučovalo, v některých chvílích naši hráči nezvládali situaci. I když nás držel brankář a v závěru jsme měli šance na vyrovnání, na body to nestačilo.

Jiří Režnar (Opava): Jsem s dnešním zápasem spokojen, ale byl bych ještě víc, kdybychom proměňovali více šancí. Nad tím, že jsme hráli jedenáct přesilovek a nevstřelili v nich ani gól, se budeme muset zamyslet. Hostům výborně zachytal brankář, který byl velkou překážkou. Nové posily odehrály to co jsem od nich čekal, obránce Dostál se sice připletl k tomu inkasovanému gólu, ale jinak hrál dobře, Hrazdíra neměl moc práce.