Mladší dorostenci zakončili sezónu zápasem v Třinci

  • neděle 24. března 2013
  • Filip Lefenda, Luboš Olszar

Po juniorech a starších dorostencích zakončil své letošní účinkování také tým mladších dorostenců, který nastupoval v extraligové soutěži. Své poslední vystoupení sehrála Opava na ledě favorizovaného Třince. Slezan vedl po čtyřiceti minutách náskokem dvou branek, poslední perioda ale patřila jednoznačně domácím, kteří ji vyhráli 5:0 a celkově tak Oceláři ovládli i zápas, který skončil 7:3. Slezan tak skončil v desetičlenném poli na šestém místě se ziskem 41 bodů.

36. kolo, neděle 24. 3. 2013

HC Oceláři Třinec

7:3 (0:1, 2:2, 5:0)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 24. Murín (Poruba, Adámek), 29. Murín (Poruba, Adámek), 42. Roman Mil. (Poruba), 46. Bartko, 47. Roman Mil. (Škorpík), 56. Kofroň (Poruba, Adámek), 57. Mich. – 20. Hendrych (Borunský, Horký), 25. Štěpánek, 26. Nardelli (Rousek, Borunský). Rozhodčí: Lotko - Ganger, Tomis. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 169. Střely na branku: 49:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 7:3.

Ovčaři – Radzienciak, Imrich, Mich. Roman, Janiczek, Adámek, Krása, Bartko – Mach, Kaukič, Kofroň, Poruba, Sztwiertnia, Tůma, Zogata, Mil. Roman, Murín, Škorpík

Huzlík – Kupka, Olšr, Černý, Dreljuš, Kosina, Klement – Cibulka, Borunský, Nardelli, Rousek, Lelek, Langer, Kvasnica, Horký, Štěpánek, Hendrych, Bohanos, Döhner

Poslední kolo východní části ELIOD extraligy mladšího dorostu nabídlo duel mezi domácím Třincem a Opavou. Oceláři nastupovali do utkání jako tabulkoví favorité, avšak hra byla v úvodu zápasu zcela vyrovnaná a hráčům se nedařilo vytvořit gólovou akci.

V páté minutě skončila střela Murína na tyči opavské brány, o chvíli později Třinečtí spálili jedinou přesilovou hru první třetiny. Čas plynul jako voda a bezmoc hráčů, dostat se do zakončení, trvala dále. Až devatenáct sekund před koncem první dvacetiminutovky udeřili jako první hosté. Borunský z pravého křídla přihrál před třineckou bránu zcela nepokrytému Jakubu Hendrychovi a ten měl již snadnou práci se zakončením – 0:1.

Druhá perioda byla od té první zcela odlišná. Ve 23. minutě hrálo příliš mnoho domácích hráčů na ledě, a to odstartovalo sérii branek. Nejprve ve vlastním oslabení vyrovnal Matěj Murín, za minutu už Radim Štěpánek střelou od modré získal zpět vedení pro svůj tým. Uplynulo dalších čtyřicet sekund a Opava zvedala znovu ruce radostí nahoru. Rousek v třineckém brankovišti přesunul puk z levé tyče na pravou a David Nardelli usměrnil kotouč mezi tři tyče.

Již se zdálo, že gólová přestřelka skončila, avšak za bezmála další tři minuty Matěj Murín zpracoval přihrávku na zlatém podnose Poruby a vymetením pavučinky snížil na 2:3. Další puk se ocitl až v závěru třetiny v brance Třince, nicméně radost Opavských byla zbytečná. Rozhodčí neuznali gól, namísto toho vyloučili Kosinu, který nedovoleně sekal.

Poslední část duelu Oceláři zahájili brzkým vyrovnáním, když Miloš Roman dorážel prakticky do prázdné brány předchozí střelu Poruby. O chvíli později mohl poslat Třinecké do vedení Tůma, ale usměrnit volný kotouč mezi tři tyče se mu nepovedlo, jelikož byl seslán k ledu hned trojicí protihráčů. To však domácí mrzet nemuselo, neboť Jan Bartko svou individuální akcí po chvilce už Třinec do vedení skutečně dostal – 4:3.

Krátce poté navíc Opava nabídla domácím přesilovou hru, a tu využil Miloš Roman už za pouhopouhých sedm sekund. Kontaktní branku mohl vsítit v 53. minutě unikající Rousek, který však tváří tvář Ovčařimu ani nedokázal trefit bránu.

Hokejové pořekadlo „nedáš – dostaneš“ na sebe nenechalo dlouho čekat a Oceláři trestali hned dvojnásobně. Šestý puk do sítě Slezanu dostal po přihrávce Adámka David Kofroň a za půl minuty zaznamenal Michal Roman od útočné modré poslední obdržený gól pro Opavu nejen v tomto klání, ale i v této sezóně.