, sobota 13. 10. 2001

SK Horácká Slavia Třebíč

5:2

HC Slezan Opava

2. a 51.Kaňka, 14. a 36. Holý, 28. Mocek - 22.Kkašík (Galvas), 24.Mikšan (Kašík). Rozhodčí Wutherle - JOnáš, Musílek. Vyloučení 6:7, využití 3:0. 1750 diváků.

Kučírek - Hrbáček, Ševčík, Mocek, O.Kříž, Fryauf, Sedláček - Altrichterk, Dolníček, Erat - Kaňka, Žiška, Holý - Oliva (27.Látal), Podstavek, Beroun.

Vlašánek (36.Hrazdíra) - Galvas, Vilášek, Přiybla, Laurenčík, Dostál - Kříž, Brančík, Šebesta - Kašík, Sochorek, Rozum - Mikšan, Najdek, Suchánek - L.Lhotský, Harazim, T.Lhotský.

Na branku se nečekalo dlouho. V půlce druhé minuty mohutně napřáhl domácí Mocek a brankář Vlašánek puk vyrazil přímo před Kaňku, jenž bekhendem lehce doklepl puk do sítě. V polovině 13. minuty byl vyloučen Vosátko za hákování a Třebíči byla nabídnuta přesilovka. Tu zužitkovala již za půl minuty - Kříž pálil od modré, k puku se dostal Kaňka, jenž našel Holého a ten skóroval do zcela odkryté branky. Další gól mohl přijít v 18. minutě, kdy se do ohromné šance dostal Kaňka, ale Vlašánkova lapačka byla tentokrát na svém místě. První třetina tak skončila vítězstvím domácích 2:0.

Na začátku druhé části měla Horácká Slavia menší výpadek, čehož Slezané ihned využili. Ve 21. minutě po Galvasově asistenci se k puku dostal Kašík a na Kučírka poslal vysokou střelu. Ten si na kotouč sáhl ve snaze chytit jej do lapačky, ale nešťastně si ho srazil za svá záda přímo do branky. Opava byla na koni, což potvrdila za dvě minuty. Kašík nahrál přes třetinu na Mikšana, jenž Kučírka, který sklouzl po ledě, překonal střelou pod břevno. Na konci 26. minuty se hákováním provinil opavský Ptáček a za svůj přestupek odjel pykat na trestnou lavici. Na ní však vydržel pouze něco přes minutu, protože po asistenci Žišky zvýšil přízemní střelou na 3:2 Mocek. Totéž se opakovalo na konci 34. minuty, kdy hosté hráli s příliš mnoha hráči. Na trestnou lavici si sedl Kříž, kterého však ve 35. minutě následoval Galvas za nedovolené bránění. Za devět vteřin se však domácí obránce Kříž provinil tímtéž trestem a domácí hráli přesilovku 4 na 3. Ta se jim podařila využít, když Žiška vybojoval puk, nahrál na Holého, jenž z rohu překvapil Vlašánka. Ten jel po tomto gólu střídat a na jeho místo nastoupil Hrazdíra. Druhá třetina skončila vyrovnaně 2:2, nicméně domácí vedli 4:2.

Třetí třetina byla víceméně v režii Horácké Slavie a Slezané, kteří velmi otevřeli hru, mohli děkovat skvělému Hrazdírovi, na němž končila většina akcí domácích. Pouze jednou se ani jemu nepodařilo zastavit tlak Třebíče. V 51. minutě Dolníček nahrál na Kaňku, který se pohyboval v blízkosti modré čáry, ten unikl hostující obraně a střelou mezi betony zkorigoval stav na 5:2. Prakticky ihned po této brance mohli domácí přidat i další. Ta však nebyla uznána pro postavení mimo hru. Utkání proto skončilo výsledkem 5:2.

Ohlasy trenérů

Pavel Hulva (HC Slezan Opava): "Utkání se těžko hodnotí, když jsme po dobrém výkonu prohráli 5:2. Když jsme srovnali na 2:2, tak si myslím, že proběhlo zbytečné vyloučení našeho mužstva za špatné střídání, které bylo normální. Potom jsme šli do třech a to rozhodlo. Myslím, že naši prohru určitě ovlivnil rozhodčí."

Radek Novák (SK HS Třebíč): "Jsem rád, že nás nepoložilo to, že jsme během chvilky ztratili dvoubrankové vedení a že jsme se potom dokázali do dvoubrankového vedení dostat."