Dobrá práce! Slezan po třech prohrách zabral, vyšlápl si na Draky

  • středa 18. října 2017
  • Redakce

Opavští hokejisté už nejsou v druholigové tabulce poslední. Rozhodla o tom jejich výhra nad favorizovaným Šumperkem. Draci v Opavě sice vedli, domácí však dokázali skóre otočit. Pak hosté vyrovnali, v závěru ale využil přesilovku Tichý a zařídil Slezanu velmi cenné vítězství v poměru 3:2. Po třech prohrách v řadě tak opavská kabina dostala vítanou psychickou vzpruhu.

12. kolo, středa 18. 10. 2017

HC Slezan Opava

3:2 (0:1, 2:0, 1:1)

Draci Šumperk

Branky a nahrávky: 24. Chalupa (Tichý), 36. Herman (Šendera, Rousek), 58. Tichý (Šindelář, Černý) – 10. Fischer (Novosad, Gawiese), 48. Vymazal (Králík, Kovařík). Rozhodčí: Koziol – Vengřín, Rychlý. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Šafránek – Pokorný, Kiss, Šindelář, Šendera, Rudl, Tichý, Štindl, Chalupa, Slavík – Herman, Rousek, Vaněk, Maxner, Wolf, Hartmann, Seidler, Černý, Malina.

Lakosil – Gewiese, Procházka, Řezáč, Schejbal, Šťáva, Ďurkáč, Sedlák – Müller, Králík, Půhoný, Ostřanský, Novosad, Lehečka, Vymazal, Cink, Kovařík, Hroch, Vachutka, Fischer.

Lépe začali hosté, které mohl poslat do vedení Cink. Borec, jenž si před lety střihl jeden start také v opavském dresu, měl k dispozici trestné střílení. Zkusil trefit mezírku mezi betony Šafránka, ale neuspěl.

Draci ovšem nemuseli smutnit dlouho. Hned vzápětí totiž Novosad nabil Fischerovi, který otevřel skóre středečního duelu. V úvod druhé dvacetiminutovky se dočkali také domácí hokejisté. Ti sice nejprve nevyužili přesilovku, ale chvíli poté zamířil přesně Chalupa a bylo vyrovnáno.

Podobná situace se opakovala také v polovině utkání, kdy po neproměněné početní výhodě skóroval opavský rychlík Herman, a Slezan rázem otočil skóre. Favorizovaný Šumperk však zbraně nesložil, naopak Králík našel mezi kruhy Vymazala, jenž neměl problém srovnat na 2:2.

Zdálo se, že tuhá bitva spěje do prodloužení, když Ďurkáč v čase 57:34 fauloval a Opava nabídnutou přesilovku bleskově využila. Hned po 22 sekundách totiž vypálil Tichý a Lakosil lovil puk ze sítě potřetí. Draci to zkusili v šesti, podruhé srovnat ale nedokázali a ve slezské metropoli prohráli 2:3. Opavští tak Šumperku vrátili vysokou porážku z úvodu sezony a přerušili sérii tří porážek v řadě.