Slezan těsně podlehl Brodu, v sobotu vyzve Osvětim

  • pátek 17. srpna 2018
  • Redakce | FOTO: Lukáš Bajgar

Domácí Slezan vstoupil do Slezského poháru města Opavy neúspěšně. I přes dobrý výkon podlehli svěřenci trenéra Janečka mužstvu z Havlíčkova Brodu o gól 1:2.

Sl. pohár, pátek 17. 8. 2018

BK Havlíčkův Brod

2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 28. Kulhánek (Veverka, Milfait), 44. Veverka (Třetina, Přidal) – 41. Herman (Slavík). Rozhodčí: Klapetek – Trčka, Rychlý. Vyloučení: 8:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 30:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Novák (Marek) – Vala, Nepokoj, Semrád, Kulhánek, Kříž, Kopic, Pražák – Přidal, Třetina, Veverka – Michálek, Milfait, Beneš – Chlubna, Voříšek, Holenda – Kozlík, Ludvík, Beran

Daňa (Wanecki) – Tichý, Slavík, Šindelář, Bijota, Chalupa, Vilinskij, Kažimír – Wolf, Černý, Herman – Zelenkov, Malina, Peterka – Spratek, Hendrych, Jánošík – Pělucha, Štindl, Rousek

V úvodní periodě mohli diváci sledovat poměrně svižný hokej, ovšem první polovina třetiny se odehrála bez výraznějších příležitostí. Prvních dvou závažnějších situací se diváci dočkali až ve 12. minutě. Po Kozlíkově nepřesné střele se hra přesunula před Nováka, kde se odehrála menší skrumáž, ze které však Opava puk do sítě dotlačit nedokázala. Poté si ještě oba týmy střihly po jedné přesilové hře, ani jeden z celků tu svou ale nesehrál dobře, a tak se šlo do kabin bez branek.

Ve druhé třetině se 28. minutě ujali vedení hosté, a to zásluhou Kryštofa Kulhánka, který s kotoučem na holi projel půl hřiště, aby následně bekhendovou kličkou překonal i Daňu – 0:1. O tři minuty později mohl Bijota zakončovat do odkryté klece, ale kotouč se mu nepodařilo zkrotit a celá situace tak vyšuměla do ztracena. Ve zbytku druhého dějství se už žádný z hráčů do střelecké listiny nezapsal a tak hosté po čtyřiceti minutách vedli nejtěsnějším možným rozdílem.

Slezan se dočkal vyrovnání hned v úvodu třetí tercie. Daniel Slavík na modré napřáhl ke střele, která trefila nic netušícího Bohumila Hermana. Toho kotouč tečoval tak šťastně, že se zastavil až v Novákově svatyni – 1:1. Ve 44. minutě si ovšem Havlíčkobrodští vzali vedení zpět. Přidal vyhrál souboj u mantinelu a puk následně předložil Vojtěchu Veverkovi, který již z dobré pozice neměl problém překonat Daňu – 1:2. Slezan se ještě v závěru snažil o vyrovnání, nicméně když Opavě nevyšla ani nabídnutá přesilová hra, bylo jasné, že hostům z Vysočiny o jednu branku podlehne.

V sobotním utkání se Slezan střetne od 18:00 s polskou Unií Osvětim, která do turnaje vstoupila vítězstvím 6:3 proti Orlové.

Tomáš Chalupa


Ohlasy trenérů

Martin Janeček (HC Slezan Opava): Snažili jsme se připravit na velmi kvalitního soupeře, což se nám na začátku nepodařilo. V první třetině to bylo kočka – myš, možná jen díky špatnému ledu a dobře chytajícímu brankáři to bylo bez branek. Potom jsme hru zlepšili, soupeře jsme ve druhé třetině přestříleli. To, že tam vznikly nějaké individuální chyby, je věcí začátku sezony a špatných zhodnocení situací, na obou stranách jich bylo dost. Soupeř byl o gól šťastnější, s tou nepřízní osudu po první třetině jsme se docela dobře poprali, Havlíčkovu Brodu jsme byli vyrovnaným soupeřem. Pro nás to byl strašně kvalitní zápas a určitě velké poučení k tomu, že pokud chceme konkurovat takovým soupeřům, tak musíme tvrdě a poctivě pracovat celou přípravu na to, abychom byli na sezonu dobře připraveni. Je nám ctí, že máme takového soupeře tady na turnaji.