, středa 9. 1. 2002

HC Slezan Opava

3:2

KLH Chomutov

4.Glabazňa (Brančík, Šebesta), 48.Glabazňa (Vosátko, Brančík), 53.Kašík (Sochorek, Vosátko) - 6.Roubík (Koláček), 38.Jeslínek (Bauer). Vyloučení 3:4, využití 1:0. 830 diváků. Střely na branku 36:26.

Hrazdíra - Galvas, Vosátko, Přibyla, Prokop, Vilášek, Vnenk - Šebesta, Brančík, Glabazňa - Kašík, Najdek, Rozum - Kříž, Sochorek, Mikšan - Suchánek, Harazim, Lhotský L.

Jarina - Suchý, Szákal, Filip, Dráb, Bauer, Trefný, Mrena - Kolášek, Roubík, Košťál - Mošna, Šíp, Stavenský - Boušek, Mikšovic, Petrovka - Jeslínek, Pinc, Slavík.

Jako už několik zápasů po sobě, začali domácí velmi dobře a brzy šli do vedení. Na začátku čtvrté minuty zakončil dokonalou přesilovkovou kombinaci prvního útoku Kamil Glabazňa. Hosté však za dvě minuty dokázali vyrovnat, ve skrumáži před brankou se dobře orientoval Roubík. Hosté přijeli do Opavy díky poruše autobusu pozdě a díky krátkému rozbruslení jim v první třetině dělal problémy zejména pohyb. Domácí, hrající netradičně na čtyři útoky, se sice dostávali do šancí, ale hostující brankář Jarina již další gól nepustil.

Druhá část přinesla méně pohledný hokej než ta první, v neurovnané hře pustili domácí Chomutov do několika velkých šancí. První z nich spálil Roubík, který trefil jen tyč odkryté branky, Košťál po chvíli ztroskotal na Hrazdírovi a Boušek trefil prozměnu horní tyč. Před konecm třetiny se hosté přece jen dokázali prosadit, po chybě Brančíka a střele Bauera tečoval puk za Hrazdíru Jeslínek.

Ve třetí části stáhly oba týmy hru na tři pětky a na tempu hry se to příznivě projevilo. Do velké šance se dostal Stavenský, ale mířil vedle, za domácí neuspěl Kašík. Vyrovnání přišlo v 39. minutě, kdy výborně hrající obránce Vosátko ujel Chomutovské obraně, mazácky předložil Galabzňovi a ten mu za přihrávku poděkoval excelentním blafákem. Glabazňa mohl rozhodnout tři minuty před koncem, ale po přihrávce zpoza branky mířil v jasné pozici vedle. Poslední dvě minuty hrál Chomutov přesilovku, ale i když dostal soupeře pod tlak, na faktu, že se bude hrát prodloužení, nic nezměnil.

V prodloužení si nejprve museli domácí fanoušci počkat, až se na led dostane trojice Kašík - Sochorek - Rozum. Pokud Opava v dosavadním průběhu sezóny v prodloužení uspěla, vždy u toho byla tato trojice technických hračičků. Nejinak tomu bylo i dnes, Sochorek našel Kašíka a bylo rozhodnuto.


Ohlasy trenérů

Milan Fiedler (Chomutov): Po tom, co nás potkalo po cestě a po nepovedném začátku jsme za bod rádi. Mohli jsme sice vyhrát, dvakrát jsme dali tyčku, ale také jsme mohli prohrát. Opava má výborné technické útočníky, dva góly do prázné branky o něčem svědčí, nám trochu chyběl dobrý pohyb.

Jiří Režnar (Opava): Čekali jsme enormně náročný zápas, trochu nám pomohlo, že Chomutov dojel později, ale i potom dokázal svou sílu. Jak uvedl kolega, máme sice dobré útočníky, ale se hrou dozadu to není nejlepší a budeme na tom pracovat. Jsme rádi alespoň za výhru v prodloužení, i když víme, že jsme doma už dlouho nevyhráli za tři body. Jak uvedl kolega, mohlo to skončit i obráceně.