, středa 23. 1. 2002

HC Slezan Opava

3:3p

HC Senators Rosice

12.Šebesta (Kříž, Vosátko), 19.Brančík, 38.Kašík (Sochorek, Vosátko) - 1.Nohel (Vavroch), 23.Šesták (Šefčík), 35.Vak (Drábek). Vyloučení 4:7. Využití 0:0, oslabení 0:1. Rozhodčí Buksa - Tošenovjan, Hlavatý. Střely na branku 47:32.

Vlašánek - Galvas, Vosátko, Přibyla (21.Vnenk), Prokop, Vilášek, Šťastný R. - Kříž, Brančík, Šebesta - Kašík, Harazim (37.Sochorek), Rozum - Suchánek, Najdek, Mikšan.

Hrachovina - Petlák, Šefčík, Bednárek, Křetinský, Lhotský, Tůma - Buďa, Vavroch, Nohel - Bělohlávek, Vak, Drábek - Kočara, Kučera, Šesták - od 21. Mráz, Šťastný P., Beck.

Podruhé ve třech dnech se utkali soupeři z Opavy a Žďáru nad Sázavou. Zatímco v pondělí byli stoprocentně úspěšní domácí, ve středečním duelu si oba týmy body rozdělili.

Vstup do zápasu měli hosté bleskový. Po souboji za brankou nahrál Vavroch do ideální střelecké pozice Nohelovi a Senátoři vedli 1:0. Časomíra ukrojila z první třetiny pouze 30 vteřin. Hostům vstřelená branka přidala na optimismu, brankář Vlašánek v domácí brance byl pod palbou střel.

Na druhá straně měl několik šancí první útok, ale ujala se až souhra Kříže a Šebesty, kterou domácí vyrovnali ve dvanácté minutě. Střelec Šebesta za parádní přihrávku Křížovi poděkoval smeknutím helmy. Další šanci vychytal Mrázovi včasným rozklekem Vlašánek. Šebesta s Křížem si souhru za několik minut zopakovali, podle sudího Buksy se však puk odrazil od horní tyče a gól nebyl uznán.

Další branku, tentnokráte do sítě Hrachoviny, přinesla chyba obránce Bednárka, který se nechal obrat důrazným Brančíkem o puk a opavský centr zblízka skóroval.

V bojovném utkání dokázali hosté skóre ve druhé části otočit. Nejprve skóroval po nedorozumění domácích hráčů Šesták. Další velkou příležitost měli hosté v polovině zápasu. V krátkém časovém rozpětí se nechali vyloučit domácí Najdek se Šebestou a Senátoři mohli hrát více než 90 vteřin v pěti proti třem. Ihned po vhazovaní ale zaúřadovala zkušenost protřelého Kašíka, který zalehl puk a hostující Vavroch jej dobýval tak vehemntně, až si vysloužil trest za sekání. V následné přesilovce 4 na 3 se domácí ubránili, dokonce měli díky Rozumovi velkou šanci.

Zatímco střely zblízka brankář Vlašánek v celém zápase kryl, na dalekonosnou střelu Vaka ze 35. minuty neměl. Hostující útočník v oslabení jakoby nevěděl co s pukem, tvrdě jej napálil na branku a sám se divil, jak jednoduše skóroval. V dalším průběhu zápasu ale Vlašánek svou chybu odčinil a především při šanci Bělohlávka se vyznamenal.

Od 37.minuty vystřídal Harazima v domácí sestavě Sochorek a hned svůj první dotyk s kotoučem proměnil v gólovou přihrávku. Po nájezdu dva na jednoho vyrovnával Jan Kašík.

Třetí třetina byla poznamenána oslabením domácích v obraně. Po zranění postupně odpadli Přibyla, Vilášek a Prokop a domácí tak dohrávali na čtyři obránce. Oba týmy se snažily zápas rozhodnout ve svůj prosěch, nejblíže tomu byli domácí při čtyřiminutové přesilovce. Ani ta, ani prodloužení už ale branku nepřinesly a hosté si tak z Opavy odvezli bod za remízu.


Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (Senators): My jsme s bodem spokojeni. Zápas se mohl přelomit na jednu či druhou stranu, nám pomohla první rychlá branka. Myslím, že to bylo dobré a bojovné utkání.

Pavel Hulva (Opava): Já, na rozdíl od kolegy, nemohu být spokojen. Hráli jsme špatně ve středním pásmu, navíc jsme dostali hned zkraje gól. Budeme z toho muset vyvodit důsledky.