, sobota 2. 2. 2002

KLH Chomutov

2:3

HC Slezan Opava

4.Šíp, 53.Jor - 31. a 59. Sochorek, 43. Najdek. Rozhodčí Chlupsa - Richter, Pokorný, vyloučení 3:4, využití 1:0, 1900 diváků. Střely na branku 34:32.

Jarina - Mrena, Rimmel, Stříž, Filip, Suchý, Grof, Dráb - Mošna, Koláček, Roubík - Jor, Šíp, Jíra - Boušek, Mikšovic, Petrovka - Jeslínek, Buchal, Stavenský.

Hrazdíra - Galvas, Vnenk, Vosátko, Šťastný, Vilášek, Prokop - Kříž, Sochorek, Šebesta - Kašík, Harazim, Rozum - Suchánek, Najdek, Mikšan - J.Hulva.

. Do Chomutova přijela Opava, která bojuje o účast v play-off. Úvod utkání patřil Chomutovu, v jehož dresu se poprvé představil i Patrik Rimmel, posila z Havířova. Už ve 4. minutě se po závaru před opavskou branku trefil Radek Šíp - 1:0 . Další chomutovské šance však zůstaly nevyužity. Do druhé třetiny poslal chomutovský trenér i čtvrtý útok - Stavenský, Buchal, Jeslínek. Chomutov měl řadu vyložených šancí, ale výborný Hrazdíra všechny pokusy pochytal. Do několika nebezpečných šancí se dostala i Opava, zejména útok Kašík, Rozum, Sochorek dělal domácím velké problémy. A právě Sochorek ve 31. minutě vyrovnal na 1:1. Více branek ve druhé části nepadlo a tak se muselo rozhodnout až v závěrečné části. Více štěstí měli nakonec hosté. Ve 43. minutě se dostali poprvé do vedení. Po chybě Kamila Jariny skóroval Najdek - 1:2. Chomutov tlačil soupeře a o deset minut později vyrovnal. Šíp našel volného Jora a ten vyrovnal - 2:2. Dvě minuty před koncem však přišel šok, Sochorek využil brejk a vítězství Opavy bylo na světě.