, středa 13. 2. 2002

Draci Šumperk

4:2

HC Slezan Opava

4.Suchý (Kostka, Koukal), 36.Koukal (Horáček, Janiga), 50.Záleský (Frosch), 58.Beck (Zadražil, Záleský) - 5.Harazim (Glabazňa), 25.Chmelíř (Kříž, Sochorek). Vyloučení 8:7 + Procházka HK 10 OT, využití 2:1, rozhodčí Skoupý - Dřínovský, Dědek, střely na branku 31:29, 2000 diváků.

Svoboda - Záleský, Procházka, Hendrich, Kostka, Veselý, Novák, Bartoň, Luštinec - Zadražil, Beck, Frosch - Suchý, Koukal, Průcha - Sehnoutka, Vašata, Archalous - Janiga, Kodym, Horáček.

Faltr - Vosátko, Galvas, Přibyla, Prokop (21. Šťastný), Vilášek, Chmelíř - Kříž, Sochorek, Šebesta - Kašík, Hulva, Rozum - Suchánek, Najdek, Mikšan - Glabazňa, Harazim, Krenželok.

V Hradci Králové nastoupil Slezan se čtyřmi útočnými řadami a se sedmičkou obránců, podle trenérů v sestavě, ve které by měla začít první kolo play off. V případě úspěchu mohlia Opava ještě postoupit na šestou příčku a hrát v play off proti Jihlavě, porážka však znamenala potvrzení soupeře z Třebíče.

V první třetině nepředváděly oba týmy nijak pohledný hokej. Do vedení šli domácí, když Suchý z pravého křídla prostřelil Martina Faltra, který je v Opavě na střídavý start z Vítkovic. Opava však odpověděla bleskově, po přečíslení čtvrtého útoku dorazil Glabazňovu střelu Harazim. Martin Faltr pak předvedl dva dobré zásahy proti šancím Sehnoutky a Vašaty, domácí Svoboda zase vychytal dalšího hosta z Vítkovic Krenželoka.

Druhá část začala lépe pro Opavu. Při vyloučení Horáčka uzavřeli hráč Slezanu domácí v jejich pásmu a s nástupem vyloučeného hráče na led prostřelil domácho brankáře od modré Chmelíř. Pak začali přebrat aktivitu domácí, vydatně jim k tomu pomáhaly chyby v opavské obraně. Martin Faltr zůstal nepřekonán po šancích Kostky a Suchého, excelentní byl jeho zákrok proti samostatnému nájezdu Koukala. Pětice pardubických hráčů v dresech domácích se dokázala v polovině zápasu usadit v útočném pásmu a když se Koukal objevil před Faltrem nehlídán, položil si jej na led a vyrovnal.

Třetí část byla ve znamení opavského útlumu. Jedinou kloudnou šanci si vypracoval mladý Hulva, jinak stříleli jen domácí. Do vedení je poslal přesilovkou ranou od modré Záleský a potvrzující gól vstřeil po přihrávce Zadražila zpoza branky Beck. Opava nedokázala skórovat poté ani v závěrečné dvojnásobné přesilovce.

Ohlasy trenérů

Jiří Řeznar (Opava): My jsme se prakticky dnes připravovali na první utkání play-off do Třebíče, přijeli jsme sem i s konečnou sestavou pro závěrečné vyřazovací boje. Očekávali jsme tam Třebíč a nakonec to tak i dopadlo. Bohužel hráči k tomuto zápasu přistoupili laksně, Hradec nás zaskočil svoji hrou a obrovskou vůlí zvítězit. Hradec má na rozdíl od Šumperku v mužstvu elán, většina kluků chodí do práce, ale to je právě v tom, mají srdíčko a nahrazují hokejovou vyspělost tím, že opravdu chtějí ligu udržet a jdou do všeho naplno. Hradec se mi velmi líbí, rozhodně víc, než mužstvo Šumperku. Dnes jste porazili play-offový, přeji Vám, aby jste se zachránili!

Zdeněk Vinopal (Hradec Králové): "První třetina se nám nepovedla úplně podle našich představ, druhá a třetí už byla lepší, řekl bych podle toho, co jsme si řekli. Začalo se bruslit a začali jsme taky na soupeře více tlačit, hru jsme vyrovnali, poté i skóre a v závěru jsme se prosadili také brankově. Hráči dali do zápasu opět všechno a za to jim patří veliké dík. Samozřejmě děkuji již tradičně všem divákům, byli jste super! Teď se musíme připravit co nejlépe na záchranu první ligy. Do soutěže jsme vstupovali jako naprostí amatéři s desetibodovým mankem na Písek, teď je rozdíl pouhý bod. Snažili jsme se odvést co nejlepší práci, ta nejtěžší nás však ještě čeká.