, středa 4. 10. 2000

HC Slezan Opava

2:1

HC Bílí Tygři liberec

34.Brančík (Lhotský), 59.Sochorek (Kašík, Laurenčík) - 37.Jankových (Mudroch). Rozhodčí Venglář - Brada D., Lederer. Vyloučení 5:4, Vužití 1:0.Diváků 2540. Střely na branku 35:26.

Vojtek - Křetínský, Přibyla, Vosátko, Laurenčík, Ptáček, Galvas - Lhotský, Brančík, Šebesta - Kašík, Sochorek, Rozum - Suchánek, Najdek, Mikšan. Trenéři Suchánek a Hulva.

Falta - Moravec, Jiruš, Špak, Mudroch, Vála, Svoboda - Hájek, Musil, Hubáček - Kudrna, Horčička, Jankových - Kábrt, Paleček, PLodek J. Trenéři Vojta a Nedvěd.

V první třetině si sice opavští vytvořili mírný tlak, ovšem útočná smršť jako v předchozích zápasech to určitě nebyla. Domácím chyběla rozvaha v zakončení, hosté zasenedokázali přejít přes dobře fungující opavskou obranu. Za větší šance lze považovat pouze střely Rozuma nebo Musila, ale oba brankáři byli na místě.

Ve druhé třetině se i díky několika přesilovkám útočná aktivita obou týmů pozvedla. Nejdříve se opět prosazoval nejlepšíc hráč hostů Musil, poté zase musel Falta zasahovat před dvojicí Najdek - Suchánek. První velkou šanci zápasu měl ve 28 minutě Kašík, když v oslabení ukořistil na půlící čáře puk a uháněl na Faltu, jenže svůj blafák přetáhl. Domácí se ale přece jen vedoucího gólu dočkali, Brančík objel soupeřovu branku, nahrál Lhotskému, jeho střelu ještě Falta vyrazil, ale Brančík pohodlně dorazil. Za pár minut ale bylo vyrovnáno. Na útočné modré ztratil Šebesta puk, zmocnil se ho Jankových a ač tísněn, dokázal v pádu zamířit vedle Vojtkova betonu. Tento napůl šťastný gól domácí poslal do mírného útlumu, ale hosté toho nedokázali využít a až do konce třetiny bylo před oběma brankami jako po výbuchu.

Ve třetí třetině opět prokazoval svou aktivitu Mojmír Musil, dvakrát se dostal do výhodné střelecké pozice. Na straně Opavy měl velkou šanci David Mikšan, ale zblízka nastřelil jen betony libereckého brankáře Falty. Zajímavé chvíle přišly až v podsledních mtřech minutách zápasu. Při vyloučení libereckého Mudrocha se nejprve dostal k odraženému puku Rozum, v jasné šanci ovšem váhal a když se rozhodl vystřelit, byla už branka po souboji v brankovišti pryč ze svého správného umístění. Gól nebyl tedy uznán, ovšem ještě v téže přesilovce si Slezan spravil chuť. Druhá pětka domácích dokonale rozebrala libereckou čtveřici a dílo korunoval Kašík centimetrovou přihrávkou na Sochorka, který bez problémů skóroval. Liberečtí vrhli všechyn síly do útoku a od vyrovnání nebyli daleko, střelu Plodka však vyrazil Vojtek na tyč. Následná power play už na výsledku nic nezměnila a ze souboje prvních dvou celků tabulky tak vyšel vítězně opavský Slezan.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Nedvěd, asistent trenéra Liberce: Gratuluji domácím k vítězství, předvedli že nejsou na prvním místě náhodou, i když díky špatnému ledu neviděli diváci asi úplně ten nejklepší hokej. My jsme chtěli uhrát nejméně bod, zaměřili jsme se na obranu, ale z poslední přesilovky nám domácí ten bod vzali. Nezbývá než doufat, že jim to v domácím prostředí oplatíme.

Pavel Hulva, asistent trenéra Opavy: Musím souhlasit s kolegou, led byl opravdu ve spatném stavu, diváci viděli spíše boj než hokej. Oceňuji, že se naši hráči vzpamatovali z nešťastné porážky v Prostějově aq proti druhému celku tabulky zabojovali. Liberec byl zatím nejsilnější tým, který se u nás představil a o to víc mě vítězství těší.