• sobota 28. září 2024
  • Štěpán Vícha

Potvrdí Slezan v Brně roli favorita a odmaže nepovedený zápas se Šumperkem?

Čtvrté kolo sobotního druholigového večera završí duel mezi Slezanem a brněnskou Technikou. Oba týmy mají co napravovat. Technika si ještě doma nezajistila ani bod a Opavany ve středu poprvé obral o body Šumperk a zvítězil i potřetí v řadě. Utkání je plánováno současně s odbitím 18. hodiny

Příděly, které Slezan Technice pravidelně uděloval, jsou už dávno pryč. Posledně před návratem do 2. ligy to byl šestigólový výprask, od té doby drží Technici vyrovnanou bilanci. Čtyři zápasy, dvakrát si tři body odnesli jak Slezané tak i hokejisté z jižní Moravy. V tom posledním se hattrickem blýskl Tomáš Martinec a i díky němu to byl právě celek z Lužánek, který se naposledy radoval.

Zatímco to byli Brňané, kteří se posledně těšili ze tříbodového zisku, Slezan se namísto Techniky může pyšnit lepším startem do sezony. A ačkoliv v posledním zápase Opava doplatila na kvalitu ze Šumperka, stále hájí třetí místo tabulky. Technika se po prohře venku propadla do druhé části tabulky a nechala tak Hodonínu okusit první tři body.

Nejnebezpečnějším hráčem Techniky se zdá být Michal Nekvapil. Nejmladší útočník brněnského celku stihl ve třech zápasech zaznamenat tři góly a jednu asistenci a podílí se tak na dvou třetinách všech vstřelených gólů týmu, čímž podtrhává prachbídný střelecký počin Techniky. Už jen Nový Jičín má se stejným počtem zápasů tak málo vstřelených branek jako Moravané. To Opava třígólového střelce stále hledá. Nejblíže však k tomu má našlápnuto trojice Kadula, Krejsa a Rousek.