• pátek 04. října 2024
  • Tomáš Chalupa

Slezan potřebuje utnout sérii porážek, pomoci si může duelem na ledě posledního Velmezu

Po středeční porážce s Valmezem se áčko Slezanu v sobotní podvečer utká také s druhým Meziříčím. Tentokrát ovšem půjde o to Velké, kterému se ve druhé lize zatím nedaří. Po pěti kolech jsou Horáci poslední a společně s Kopřivnicí stále bez bodů. Udělá Opava tlustou čáru za nepříznivou sérií porážek a dojde si pro vytoužené tři body? Utkání začíná v 17:30.

Slezanu se nepovedlo ani poslední utkání s Valašským Meziříčím. Byť Opavané ještě v poslední dvacetiminutovce zápas zdramatizovali kontaktním gólem, Valmez si nakonec pro tři body dokráčel a Opavě tak protáhl bodový půst na tři zápasy. Forma Opavy je však stále o něco lepší, než ta celku z Vysočiny. Velké Meziříčí po pěti odehraných kolech nemá na kontě ani bod. A co víc, Horáci dokonce mají nejen nejhorší obranu, ale společně s Havlíčkovým Brodem i nejhorší útok soutěže. Nelichotivý je pro ně taky fakt, že neprohráli nižším rozdílem, než o tři góly.

Opavskému celku v posledních zápasech zvlhnul střelecký prach a Slezan trápí především bídná produktivita. Ve třech zápasech pouze čtyřikrát skóroval a na to se zkrátka těžko vyhrává.

Naposledy se oba celky proti sobě představily v únoru, tehdy zápas venku opanovali poměrem 6:3 Slezané, dvakrát se trefil jak Tomáš Rousek, tak i jeho jmenovec Káňa - momentální tahouni Slezanu. Velmez si ze vzájemného měření sil body naposledy odnesl vloni v listopadu. Tehdy se o hattrick postaral Marcel Juráň a především díky jeho bohatému příspěvku hokejisté z Vysočiny zvítězili jednoznačně 6:2. Nicméně vzájemná bilance je jednoznačně na straně slezského celku. Ten se z celkem deseti ligových utkání radoval hned osmkrát.

Před sobotním utkání jsme krátce vyzpovídali útočníka Slezanu Jana Štindla, kterého jsme se ptali například na to, jak se mu hraje na malinkatém kluzišti, které Opavu ve Velmezu tradičně čeká.

Honzo, po skvělém vstupu do sezony jste třikrát po sobě vyšli bodově naprázdno. Co z tvého pohledu za porážkami stojí?

Paradoxně si myslím, že nám ten vydařený vstup do sezony uškodil. Ve Žďáru nám vyšlo, na co jsme sáhli a do následujících zápasů jsme vstupovali možná s pocitem uspokojení. Nicméně tři porážky jsou o to větší motivace si v sobotu navléct montérky a jít na šichtu.

Jak se ti ve Velmezu hraje a zároveň jak vnímáš tento celek, který v aktuální sezoně ještě nezískal ani bod?

Abych řekl pravdu, tak ve Velmezu jsou moje výkony jako na horské dráze. Jednou dobrý, jednou špatný. Tak nějak nedokážu říct, jak se mi tam hraje, nebo jak ten zimák vnímám. Sobotního soupeře beru jako houževnaté mužstvo, speciálně na jejich ledě. Nikomu tam nedají nic zadarmo a na to, že ještě nemají ani bod, se rozhodně nemůžeme dívat. O to víc nám je budou chtít sebrat. Očekávám boj o každý metr ledu.

Je něco, co tě během prvních pěti kol v soutěži překvapilo?

Tak nějak se soustředím zápas od zápasu, čili na výsledky mrknu okem. Co ale stojí za zmínku je středeční výkon Valašského Meziříčí. To mě hodně překvapilo.