• pátek 11. října 2024
  • Klub

Informace o chodu klubu po povodních

V pátek 13. září proběhly poslední tréninky na náhradní ledové ploše v Opavě. O víkendu jsme se připravovali na předem avizovanou povodeň, která nás v neděli opravdu velmi tvrdě zasáhla. Následky byly katastrofální. Došlo ke zkáze celého areálu, zejména ledové náhradní plochy, chladícího agregátu, chladícího systému a veškerého zařízení. Voda na náhradní ledové ploše vystoupala do výšky 2,5 metrů. Vzhledem k doporučení vedení HKO se podařilo veškerou výstroj zachránit, rodičům bylo doporučeno veškerou výstroj odvézt domů.

Od 23. záři začaly tréninky mládeže a žen na zimním stadionu Buly Aréna Kravaře. Nedostatečné kapacity šaten byly vyřešeny pronájmem čtyř kusů unimobuněk. Byla zařízena autobusová doprava z Opavy do Kravař a zpět.

Aktuální situace na náhradní ledové ploše: proběhlo vyklizení a čištění unimobuněk sloužících, jako převlékámy a zázemí pro ledaře. Vyčištění venkovních prostor od bahna. Vyklizení šaten a zázemí ve stanové části. Aktuálně čekáme na schválení finančních prostředků na odstranění mantinelů a chladícího zařízení odbornou firmou, následovat bude zaměření statiky patek stanové konstrukce a obnova zařízení a následné zprovoznění náhradní ledové plochy.

Aktuální stav rekonstruovaného zimního stadionu: staveniště stadionu bylo rovněž zaplaveno, naštěstí nedošlo k větším škodám. Stavba pokračuje dál, probíhá výstavba betonových monolitických konstrukcí šaten, zázemí pro veřejné bruslení a regenerační zónu. Dále čištění a nátěr stávajících železných nosníků.

Informace k tréninkům a zápasům mládeže: do konce roku 2024 budou tréninky probíhat na zimním stadionu Buly Aréna Kravaře. Zbytek sezóny bude záležet na obnově náhradní ledové plochy, pokud se podaří její zprovoznění do konce roku 2024, tak se sezóna dohraje zde, pokud ne, tak v Buly Aréně v Kravařích. Zápasy jednotlivých kategorií mládeže budou probíhat rovněž v Buly Aréně Kravaře, pokud by zde nebyla kapacita volnosti ledové plochy, bude to řešeno operativně na jiných ZS (o všem budou hráči i rodiče prostřednictvím trenéru informováni a samozřejmě bude zajištěna i autobusová doprava).

Prosíme hráče a rodiče o trpělivost a shovívavost, snažíme se všechny problémy řešit v co nejrychlejším čase, ale bohužel jsou i věci, které ovlivnit nemůžeme.

Mgr. Dalibor Bárta,

jednatel Hokejového klubu Opava