• sobota 19. října 2024
  • Štěpán Vícha

Navážou Opavané na středu a dojedou si do Havlíčkova Brodu pro tři body?

Zápasy Opavy jsou v poslední době jako na horské dráze. V sobotu se Zdráhalova parta utká venku s nastartovaným motorem z Havlíčkobrodska a pokusí se mu ukončit sérii tří po sobě jdoucích vítězství.

Bodové utrpení, doufejme, zdá se být pro Opavu u konce. Slezanu se dvakrát ve středu a zároveň dvakrát doma podařilo uspět a tak trochu vnést do klubu po nepříznivé bilanci čtyř porážek důvod k radosti. Tuto středu navíc opavští hokejisté oloupili třetí Vyškov, čímž dali jednak zapomenout propadáku v Havířově a zároveň se tak zasloužili o cenný skalp. "Mrzí mě, že jsme závěr zbytečnými fauly zdramatizovali, každopádně vítězství si samozřejmě velmi ceníme,“ okomentoval zápas trenér Slezanu Pavel Zdráhal. Zápas čtyřmi body (2+2) režíroval Tomáš Rousek a třemi body ho excelentně doplňoval Andrej Adamec - dva nejproduktivnější hráči slezského celku.

To Rebelové mají o něco lepší výchozí pozici. Navíc Slezan s celkem z Vysočiny moc dobře nevychází. Viz loňské playoff, kdy Opava podlehla Havlíčkovu Brodu (HB) 0:4. Do karet Opavě nehraje ani fakt, že je HB na vlně a Opava zaujímá pozici, kdy ztuha vyhrává duely venku. Pouze jednou byla schopna uspět na půdě soupeře a to hned v druhém kole proti Žďáru.

Pokoří Slezan Rebely a rozjede novou sérii? Utkání začíná v pět hodin odpoledne.