Nový Jičín poražen i podruhé, Opava ale ve hře měla rezervy

  • čtvrtek 05. září 2024
  • Tomáš Chalupa

Ďáblové zažehnáni také na druhý pokus. Hokejisté Opavy v rámci přípravy podruhé porazili Nový Jičín, kterému na jeho ledě - stejně jako v Kravařích - nastříleli čtyři branky a v součtu s dobrým výkonem Marka Slíže z toho bylo vítězství 4:1. Lodivod Slezanu Pavel Zdráhal nicméně po utkání žádnou velkou spokojeností nehýřil a svým svěřencům vytýkal především hru na vlastní třetině kluziště. Sérii přípravných duelů Slezané uzavřou příští týden v Kopřivnici, se kterou shodou okolností také ve středu 18. září doma od 18:00 zahájí druholigový ročník.

přát., čtvrtek 5. 9. 2024

Ďáblové Nový Jičín

1:4 (0:1, 1:1, 0:2)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 30. Holáň J. (Pawliczek, Kořenek) – 3. Vašenka (Beránek, Štindl), 24. Vašenka (Beránek, Štindl), 51. Stuchlík (Häring, Štindl), 55. Brodek (Krejsa). Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1.

Žůrek (Hořejší) – Stratil, Kania, Báchor, Vosátko, Holáň J., Hruška – Gebauer (C), Flok, Dang – Pawliczek, Štědrý, Kořenek – Hudeček, Šotkovský, Kalač – Capil, Činčala, Berka. Trenér: Petr Macháček.

Slíž (Nowak) – Šindelář (C), Adamec, Gřesík, Štěpánek, Ludvík, Thiel – Brodek, Stuchlík, Rousek – Krejsa, Káňa, Kadula – Vašenka, Beránek, Štindl – Häring, Wendelin, Havel – Kotásek. Trenér: Pavel Zdráhal.


Ohlasy trenérů

Pavel Zdráhal (trenér Opavy): Výsledek je samozřejmě uspokojivý, ale hra až tak dobrá nebyla. Komplikovali jsme si situace v obraně a dělali jsme spoustu chyb, které pak hasil Marek Slíž. Výsledek mohl být úplně jiný. Hlavně druhá třetina byla opravdu špatná, v kabině jsme si k tomu něco museli říct. Do začátku soutěže zbývá čtrnáct dnů, během kterých nás čeká hodně práce. Věřím však, že na start s Kopřivnicí budeme připravení.