Dokonalý kolaps. Slezan v Kopřivnici neudržel vedení a v generálce prohrál

  • úterý 10. září 2024
  • Tomáš Chalupa

Na tenhle zápas bude potřeba rychle zapomenout. Opavští hokejisté v generálce před nadcházejícím druholigovým ročníkem v Kopřivnici prohráli 6:4. To by samo o sobě nebylo až takovým velkým problémem, nicméně červenobílé jistě bude trápit především způsob, jakým utkání ztratili. Zdráhalova parta nejprve smazala dvougólový deficit a sama pak odskočila ze svého pohledu na 4:2, jenže v poslední části hry hosté čtyřikrát inkasovali. Šanci na dokonalý reparát má Slezan už za týden ve středu, kdy v kravařském azylu v rámci prvního kola hostí právě Kopřivnici.

přát., úterý 10. 9. 2024

HC ISMM Kopřivnice

6:4 (2:1, 0:1, 4:1)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 1. Suchý (Mach), 11. Sluštík (Pargač), 48. Gola (Raška), 54. Bartošák (Slavík, Spurný), 57. Suchý (Mach), 60. Zeman – 18. Krejsa, 30. Adamec (Stuchlík), 31. Pachula (Wendelín), 45. Kalus (Adamec, Stuchlík). Vyloučení: 6:2. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0.

Bartošák (Kubáň) – Petrek, Marek, Bartošák, Kelnar, Zeman, Slavík, Kyanka, Fojtík – Pargač, Mach, Suchý – Siekierka, Sluštík, Pastor – Gola, Spurný, Raška – Jurek. Trenér: Josef Doboš.

Nowak (Slíž) – Kalus, Adamec, Štěpánek, Gřesík, Thiel, Ludvík, Pachula – Rousek (C), Stuchlík (A), Káňa – Štindl, Krejsa, Vašenka – Kadula, Wendelin, Brodek – Havel. Trenér: Pavel Zdráhal.


Ohlasy trenérů

Trenére, na úvod asi nemůže padnout jiná otázka. Co se pokazilo ve třetí třetině?

Pavel Zdráhal (trenér Opavy): On to byl obecně zápas tří rozdílných třetin. Ta první byla z naší strany hrůzostrašná a v kabině jsme si k tomu něco řekli. Promíchali jsme formace a najednou nám to fungovalo, dokonce bych řekl, že to byla z naší strany nejlepší třetina přípravy. Všechny lajny fungovaly, sedlo si to, soupeře jsme výrazně přestříleli.

Co se týče té třetí třetiny... nezačali jsme úplně špatně, ale pak přišel gól na 4:3, zbytečné vyloučení a soupeřovo vyrovnání. Děláme hrubky v obranné třetině, to musíme v naší hře odbourat. Nedělal bych ze zápasu přehnané závěry, ale musíme se z něj poučit.

Za týden hrajete se stejným soupeřem znovu, tentokrát už o body. Čemu se ve zbylých dnech na tréninku plánujete věnovat?

Ve středu a čtvrtek budeme mít tréninky zaměřené na bruslení, kterému se obecně snažíme hodně věnovat. Bylo to vidět i dneska, kdy jsme soupeře razantně přebruslili. Pracovat ještě musíme i na obranné činnosti, protože jak jsem již zmiňoval, trápí nás fatální individuální chyby. Šest inkasovaných branek je moc. Prostor bude i na přesilovky.

Je možné, že ještě někoho před úvodním zápasem přivedete?

Konkrétní nebudu, ale ano, je pravděpodobné, že se k nám ještě někdo připojí.