Opava otočila duel s Kopřivnicí a do sezony vstoupila vítězně

  • středa 18. září 2024
  • Tomáš Chalupa

Opavští hokejisté ve středu prožili úspěšný vstup do nového druholigového ročníku. Svěřenci Pavla Zdráhala sice s Kopřivnicí po brance Rašky prohrávali v první třetině 0:1, více už toho ovšem soupeři nedovolili. Ještě před první sirénou srovnal Vašenka a dvěma góly Slezané zápas překlopili ve svůj prospěch ve druhé třetině. Při soupeřově hře bez brankáře pak trefou do prázdné výhru ještě pečetil Tomáš Rousek. V sobotu jede Opava do Žďáru nad Sázavou, který zvítězil vysoko 7:3 v Hodoníně.

1. kolo, středa 18. 9. 2024

HC Slezan Opava

4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

HC ISMM Kopřivnice

Branky a nahrávky: 17. Vašenka (Beránek), 30. Stuchlík (Rousek), 38. Krejsa (Káňa, Ficek), 59. Rousek – 8. Raška (Gola, Slavík). Rozhodčí: Rapák – Rychlý, Tvrdý. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 169.

Slíž (Nowak) – A. Adamec, Šindelář (C), Ficek, R. Štěpánek, Jak. Ludvík, Thiel, Gřesík – Brodek, K. Stuchlík, Rousek (A) – Krejsa, Káňa, Kadula – Vašenka, A. Beránek, Štindl – Hradil, Wendelin, Häring. Trenér: Pavel Zdráhal

D. Bartošák (Kubáň) – M. Marek (A), Petrek, R. Bartošák, Slavík, P. Zeman, Mošnička, Hlaváč, Fojtík – Suchý, J. Mach (C), Pargač – Sluštík (A), Pastor, Siekierka – Raška, Gola, Velecký – Indrst, Spurný, Kubík. Trenér: Josef Doboš


Ohlasy trenérů

Trenére, dnes jste v krátkém časovém sledu s Kopřivnicí odehráli třetí utkání. Bylo to soutěžní jiné, než dvě přípravné?

Pavel Zdráhal (trenér Opavy): Byl to diametrálně odlišný zápas, dneska šlo o body. Na nás byla vidět nervozita. Měli jsme dobrý začátek a tlak, zastavilo nás ale oslabení, po jehož konci jsme inkasovali. Najednou jsme byli zmrazení. Naštěstí jsme dali strašně důležitý gól na 1:1, kdy Beránek dohrál soupeře u modré čáry a vybojoval puk pro Vašenku. To nás ovlivnilo. Pak oba brankáři předvedli fantastický výkon, nám samozřejmě pomohl i trochu šťastný gól Kryštofa Stuchlíka. Odskočili jsme ještě na 3:1, ale už konec druhé třetiny byl z naší strany takový rozdivočelý. Někteří hráči chtěli dát gól a udělat si za každou cenu pohodu, což na jednu stranu chápu. Ve třetí třetině jsme hráli nepochopitelně, dostávali jsme se pod tlak a zápas mohl klidně dopadnout jinak, naštěstí Marek chytil několik tutovek. Závěr nebyl hezký, ale vyhráli jsme a to je nejdůležitější.

Když odbočíme od hokeje, jaké byly z pohledu áčka Slezanu poslední dny, které pro celou Opavu nebyly vůbec hezké?

Nikdo samozřejmě na hokej neměl ani pomyšlení. Když jsem viděl první záběry Opavy, bylo mi smutno a samozřejmě mi bylo jasné, že je ve hvězdách také naše pokračování. V kontextu toho všeho je naše dnešní výhra zcela nepodstatná. Z pohledu opavského hokeje je momentálně nejdůležitější to, aby se nějakým způsobem zajistilo fungování mládeže. Soucítím se všemi zasaženými, ale je bohužel jasné, že si Opava následky ponese ještě dlouhou řadu let.