Slezan se Šumperkem doplatil na individuální chyby

  • středa 25. září 2024
  • Tomáš Chalupa

Dvakrát vyrovnali, potřetí už jim nezbyly síly. Opavští hokejisté v sezoně poprvé poznali chuť porážky, v Kravařích byl nad jejich síly Šumperk. Draci se v duelu opírali především o velezkušeného forvarda Tomáše Pospíšila. Extraligou protřelý borec měl prsty ve všech třech brankách. Za Opavu se prosadili Adamec s Hradilem. Další utkání Slezan čeká v sobotu na ledě Techniky Brno.

3. kolo, středa 25. 9. 2024

HC Slezan Opava

2:3 (1:2, 1:0, 0:1)

Draci Šumperk

Branky a nahrávky: 10. Adamec (Wendelin), 37. Hradil (Krejsa, Ficek) – 4. T. Pospíšil (Šišolák), 16. Drtil (T. Pospíšil, Šišolák), 51. Vachutka (Šišolák, T. Pospíšil). Rozhodčí: Janda – Gančarčík, Hladík. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 199. Průběh zápasu: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

Slíž (Nowak) – Šindelář (C), Adamec, R. Štěpánek, Ficek, Jakub Ludvík, Thiel, Gřesík – Brodek, K. Stuchlík (A), Rousek (A) – Krejsa, Káňa, Kadula – Hradil, A. Beránek, Štindl – Havel, Wendelin, Häring. Trenér: Pavel Zdráhal.

Irgl (Micka) – Drtil (A), Rutar (C), Novotný (A), Dudycha, Panáček, Minařík, Andrle – Vachutka, Šišolák, T. Pospíšil – Skuhrovec, Scheuter, Jaroš – Ostřanský, T. Handl, Tarnoczy – Budina, Polách, Picka. Trenér: Tomáš Sedlák.


Ohlasy trenérů

Pavel Zdráhal (trenér Opavy): Zápas dnes rozhodly naše šílené chyby, nejen u inkasovaných branek. Bylo tam toho více, namátkou třeba hozená hokejka ze střídačky, která nás poslala do tří. Oslabení jsme sice ubránili perfektně, ale tohle se stávat nesmí. V závěru nám navíc nepomohli ani zkušení hráči. Je to škoda, nemáme ani bod, nicméně je potřeba si přiznat, že jsme narazili na nesmírně kvalitního soupeře, který má velmi kvalitní hráče protřelé vyššími soutěžemi. Konkrétně třeba Pospíšil byl dnes hodně cítit a byl u všech tří gólů. Svět tímto zápasem nekončí a diváci viděli asi hezký hokej, ale pro nás se smutným výsledkem.