Opava v Brně prospala první třetinu a vrací se bez bodů

  • sobota 28. září 2024
  • Tomáš Chalupa

Na tenhle zápas bude potřeba rychle zapomenout. Oslabená Opava, které na Technice chyběli Tomášové Káňa a Rousek, si z brněnské metropole odváží porážku 4:1. Rozhodnuto bylo víceméně už po první třetině, jenž domácí opanovali jednoznačně 3:0. O jediný zásah Slezanů se deset minut před závěrečnou sirénou postaral Adam Beránek. Po čtyřech odehraných kolech tak Slezan zůstává na šesti bodech.

4. kolo, sobota 28. 9. 2024

Technika Hockey Brno

4:1 (3:0, 1:0, 0:1)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 6. Harmim, 7. Nekvapil (Trnka), 11. Račický (Holík, Putz), 29. Holec (Nekvapil, Kubica) – 50. A. Beránek (Buršík, Nádeníček). Rozhodčí: Jančí, Kučera – Augusta. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh zápasu: 4:0, 4:1.

Šurý (Nešpůrek) – Kubica, J. Svoboda, Úlehla, Ervasti, Hrabinec, Holík, Trnka – Martinec, Harmim, Holec (A) – Benýšek (C), Putz, Havlíček – M. Pigl, Vach, Račický – Nekvapil, Laiho. Trenér: Martin Stloukal

Slíž (29. Nowak) – Šindelář (C), R. Štěpánek, Ficek, Adamec, Jakub Ludvík, Gřesík, Thiel – Brodek, Krejsa, Häring – Štindl (A), A. Beránek, Kadula – Havel, K. Stuchlík (A), Wendelin – Nádeníček, Buršík, Pachula. Trenér: Pavel Zdráhal


Ohlasy trenérů

Jaroslav Plánovský (asistent trenéra Opavy): Rozhodla první desetiminutovka a opět naše strašné chyby. Za stavu 3:0 byli domácí na koni, těžko se proti tomu hraje. Každopádně jsme věřili, že se ještě něco se zápasem dá udělat. Měli jsme spoustu přesilovek, dokonce pět na tři, ale nepomohli jsme si. Potom nám ujeli a dali na 4:0, to nás asi zlomilo. Nic jsme sice nevzdali a kluci bojovali až do konce, ale odjíždíme s prázdnou. Chybělo nám z různých důvodů několik důležitých, uvidíme, koho z nich už budeme mít k dispozici ve středu s Valmezem.