Opava podlehla Valašskému Meziříčí, zápas ve třetí třetině doháněla marně

  • středa 02. října 2024
  • Tomáš Chalupa

Opavští hokejisté se po snových prvních dvou kolech ocitají v drobné krizi. Zdráhalova parta po porážkách se Šumperkem a Technikou Brno padla také s Valašským Meziříčím. Výkon Slezanu nebyl především v prvních čtyřiceti minutách dobrý a v poslední části hry červenobílí z dvoubrankového manka ukrojili pouze polovinu. Nepomohla ani závěrečná hra v šesti. Spravit reputaci si Opava může v neděli na ledě Velkého Meziříčí.

5. kolo, středa 2. 10. 2024

HC Slezan Opava

1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

HC Bobři Valašské Meziříčí

Branky a nahrávky: 48. Káňa (Rousek, Adamec) – 27. Vaňo (Adámek, E. Pospíšil), 36. Vavřík (Vaňo). Rozhodčí: Gebauer – Tvrdý, Frais.. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 177. Průběh zápasu: 0:2, 1:2.

Slíž (Šindelka) – Šindelář (C), Adamec, R. Štěpánek, Ficek, Jakub Ludvík, Thiel, Gřesík – Rousek (A), K. Stuchlík (A), Brodek – Krejsa, Káňa, Kadula – Hradil, Häring, Štindl – Wendelin, Buršík, Havel. Trenér: Pavel Zdráhal.

Pavlíček (Ševců) – Ďurkáč, Dluhoš (A), Hamřík, Sviták, Holiš, Baroš, Kočí – Adámek, Goiš (C), Turek – Vávra, L. Stodůlka, Kozubík – Vaňo, Finsterle, Vavřík (A) – E. Pospíšil, Koláček, Půček. Trenér: Lukáš Plšek.


Ohlasy trenérů

Trenére, v čem dnes Valmez Opavu předčil?

Soupeř hrál jednoduše v obraně a výborně nás napadal, což nám dělalo velké problémy. Zkrátka hráli velice dobře, nebál bych se říct, že to byl zatím nejlepší tým, proti kterému jsme nastoupili.

V prvních kolech váš tým zdobil především výborný pohyb. Přišlo mi, že to dnes vašim svěřencům chybělo.

Je to tak, náš pohyb dnes nebyl na takové úrovni, možná jsme byli trošku unavení. Naopak soupeř bruslil velmi dobře a nic nám nedovolil. Hra Valmezu spouště hráčů nevoněla. Ze zápasu se musíme poučit, krásně jsme viděli, že se hokej nehraje v rukavičkách. Není možné, aby Šindelář nebo Káňa ostatním ukazovali, jak se hraje do těla. Mladí v tomto směru musí přidat. Je zkrátka potřeba si obléknout montérky a jít si zašpinit ruce.

Byla v kabině nějaká bouřka?

Spokojený jsem nebyl, něco jsem si k tomu řekl. Spíš než porážka samotná mě štve ten způsob, jakým jsme prohráli. My už se ale v tuto chvíli musíme dívat směrem k sobotnímu zápasu.