Na Vysočině Opava prospala polovinu zápasu, Velmez ji za to ztrestal sedmi góly

  • sobota 05. října 2024
  • Tomáš Chalupa

Opavští hokejisté nedokázali přerušit nelichotivou sérii porážek ani na ledě Velkého Meziříčí. Slezan na Vysočině vůbec nezachytil první třetinu, po které prohrával už 3:0. Po změně stran navíc ve 22. minutě už na 5:0 zvyšoval Švejda, hattrick už měl dokonce na svém kontě Adam Paleček. Ve zbytku zápasu sice Opavští zlepšili produktivitu a v jednu chvíli se dotáhli na 6:4, jenže hned vzápětí domácí sedmým gólem uklidnil Jaša. Velmez tak slaví první výhru sezony, Slezané naopak pocit vítězství marně vyhlíží už čtyři kola.

6. kolo, sobota 5. 10. 2024

HHK Velké Meziříčí

7:4 (3:0, 3:2, 1:2)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 5. Meluzin, 13. Paleček (A. Burian), 20. Paleček (M. Juda, P. Švejda), 22. P. Švejda (Křenek, V. Burian), 25. Paleček (Křenek, P. Švejda), 39. Vedral (Juráň, M. Juda), 53. Jaša (M. Juda) – 37. R. Štěpánek (Štindl, Šindelář), 40. Kadula (Brodek), 43. Štindl, 53. Hradil. Rozhodčí: Čunočka – Štěrba, Augusta.. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Průběh zápasu: 5:0, 5:1, 6:1, 6:4, 7:4.

Bizoň (J. Juda) – Orsech, Ambrož (C), P. Slabý, A. Burian, Kališ, Dolníček, V. Burian – Medek, Paleček, V. Nesvadba – Meluzin, Vedral, Jaša – Křenek (A), M. Juda, P. Švejda – Juráň (A). Trenér: Pavel Kubiš

Slíž (Šindelka) – Šindelář (C), Adamec, R. Štěpánek, Ficek, Jakub Ludvík, Thiel, Gřesík – Brodek, K. Stuchlík (A), Rousek (A) – Hradil, Káňa, Kadula – Häring, A. Beránek, Štindl – Nádeníček, Wendelin, Havel. Trenér: Pavel Zdráhal


Ohlasy trenérů

Pavel Zdráhal (trenér Opavy): Předvedli jsme dnes ostudný výkon, to je potřeba si na rovinu říct. Bohužel jsme vůbec nezachytili vstup do zápasu a soupeř rozhodl už v první třetině. Navíc jej podržel místy velmi dobrými zákroky brankář, my jsme pak něco začali hrát až ve druhé půlce zápasu, což je prostě málo. Říkal jsem to už ve středu a platí to i po dnešku - musíme si vzít montérky a body vydřít tvrdou prací.