V Havířově se překvapení nekonalo, oslabená Opava odjíždí s prázdnou

  • sobota 12. října 2024
  • Tomáš Chalupa

Opavští hokejisté nedokázali navázat na středeční skalp znojemských Orlů a v Havířově vysoko prohráli. Slezan se na ledě velkého favorita představil bez několika opor, kouč Pavel Zdráhal neměl k dispozici například Rouska, Káňu nebo Stuchlíka. Oslabená Opava sice bojovalo, na body ale zdaleka neměla. AZet ji nastřílel sedm branek, čestný zásah hostů zaznamenal Jiří Brodek. Premiéru si odbyl brankář Martin Šindelka, v sestavě se objevil i Michael Foltýn nebo Jan Matějka.

8. kolo, sobota 12. 10. 2024

HC AZ Havířov 2010

7:1 (2:0, 3:0, 2:1)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 17. Pindel (Franek, Valenta), 19. Bednář (Franek, Ščurek), 22. Šuhaj (Valenta, Franek), 31. Kunc (Šuhaj, Bednář), 33. Antoníček (Tomi), 47. Tomiga (Klimša, Pindel), 54. Michálek (Bednář) – 45. Brodek (A. Beránek, Slíž). Rozhodčí: Blaha – Rychlý, Tvrdý.. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1207. Průběh zápasu: 5:0, 5:1, 7:1.

Šimonů (Kozel) – Kunc, Ščurek, Valenta (A), Michálek, Tomiga, Hrachovský, Ševčík – Haas (C), Šuhaj, Konečný – Franek, Apolenář, Bednář – Pavlík, Middleton, Antoníček – Pindel, Tomi, Klimša (A). Trenér: Marek Pavlačka.

Šindelka (33. Slíž) – Adamec, R. Štěpánek, Thiel, Šindelář (C), Foltýn, Ficek, Gřesík – Matějka, A. Beránek (A), Kadula, Hradil, Häring, Brodek, Ludvík, Havel, Štindl (A), Nádeníček, Wendelin, Krejsa. Trenér: Pavel Zdráhal.


Ohlasy trenérů

Trenére, s čím jste dnes jeli do Havířova?

Pavel Zdráhal (trenér Opavy): Chtěli jsme v první řadě vycházet z dobré hry v obraně, základem mělo být dostávat puky ze třetiny. Začali jsme ale velice špatně, kvůli prohraným vhazováním jsme se dostávali pod tlak. Pak jsme sice hráli dvě minuty pět na tři, ale bohužel jsme dnes byli bez hráčů, kteří to standardně hrají, a téměř nic jsme si nevytvořili. To byla šance, kdy jsme mohli nějak domácí znervóznět. Jinak jsme byli po celý zápas pod obrovským tlakem a Havířov zaslouženě vyhrál.

Zmiňujete, že chyběli důležití hráči. Můžete prozradit proč a také jak to s nimi vypadá směrem k dalším zápasům?

Rousek se Stuchlíkem jsou nemocní, ale do středy by snad měli být v pohodě. Tomáš Káňa je zraněný a ještě nevíme, jestli stihne další zápas. Bohužel se dnes ukázalo, že bez těchto tří jsme směrem do útoku bezzubí.

V sestavě se dnes naopak objevili Michael Foltýn a Jan Matějka. Můžete jejich příchody nějak přiblížit?

Využili jsme je právě kvůli početné marodce, byla to taková rychlá akce. Jsou to kluci, kteří nám přišli pomoct a měli by asi oba nastoupit i ve středu.

Poslední otázka, váš tým v posledních dvou kolech narazil na dva největší papírové favority soutěže. Jak byste srovnal Havířov se Znojmem?

Havířov je výrazně lepší. Hráli jsme s nimi samozřejmě doma, kde si ještě o to více věří, ale zdáli se mi takoví kompaktnější, hrají spolu už delší dobu a každý hráč ví, jaká je jeho role. Znojmo bylo taky velice silné, o tom žádná, ale Havířov v tuto chvíli vidím dál.