Další kanonáda v Kravařích: Opava porazila Vyškov, dala mu šest gólů

  • středa 16. října 2024
  • Jan Šimek, Filip Lefenda

Opavští hokejisté dali zapomenout na sobotní prohru v Havířově. Na ledě kravařské Buly Arény si poradili s Vyškovem. Slezané šli v první třetině do dvoubrankového vedení, o které se postarali svými góly Radim Štěpánek s Tomášem Rouskem. Hosté sice zkraje druhé části srovnali skóre, ale opavský tým zásluhou Radima Hradila získali těsný náskok zpátky, a když se ve třetím dějství postupně prosadili Martin Buršík, Tomáš Rousek a Andrej Adamec, bylo o osudu utkání takřka rozhodnuto. Celek z jihu Moravy dvěma brankami v závěru pouze mírnil porážku 4:6. Slezan tak v Kravařích navázal na výhru nad Znojmem, uspěl zde podruhé v řadě.

9, středa 16. 10. 2024

HC Slezan Opava

6:4 (2:0, 1:2, 3:2)

HC Vyškov

Branky a nahrávky: 9. R. Štěpánek (Rousek, Hradil), 11. Rousek (R. Štěpánek), 38. Hradil (Adamec, Rousek), 43. M. Buršík (Wendelin), 46. Rousek (Adamec), 53. Adamec (Wendelin, M. Buršík) – 24. Komínek (Lehečka, D. Hohl), 25. Lehečka (Ulbricht, Komínek), 56. Krejčiřík (Komínek, J. Sedláček), 59. Krejčiřík (Komínek, Sedláček).
Rozhodčí: Šutara – Peluha, Vojtášek.
Vyloučení: 4:5.
Využití: 0:1.
Diváci: 126.
Průběh utkání: 2:0, 2:2, 6:2, 6:4.

Slíž – R. Štěpánek, Thiel, Šindelář, Foltýn, Ficek, Gřesík, Jakub Ludvík – Brodek, Štindl, Havel – A. Beránek, Kadula, Rousek – Krejsa, Matějka, Wendelin – Häring, M. Buršík, Hradil – Adamec. Trenér: Pavel Zdráhal.

Hamrla – M. Dufek, Benda, P. Hohl, Ulbricht, J. Sedláček, D. Hohl, Talafa – Zabloudil, D. Vašíček, Lekeš – Sebera, Tomajko, D. Štefka – Bartes, Lehečka, Krejčiřík – J. Nesvadba, Komínek. Trenér: Michal Konečný.

Opava poprvé výrazněji zahrozila v přesilové hře. Zkraje deváté minuty si Rousek s Adamcem několikrát vyměnili kotouč, prvně jmenovaného ale ve slibné pozici vychytal Hamrla. O půl minuty později už se mohli Slezané poprvé radovat. Po souboji v levém kruhu vyplaval puk k úplně volnému Radimu Štěpánkovi a ten využil dostatku prostoru k přesně střele zápěstím ke vzdálenější levé tyči.

Za pouhé dvě minuty se Opava prosadila podruhé. Štefka přišel o kotouč při snaze vyvézt ho z obranné třetiny. Tomáš Rousek záhy parádní ranou z nápřahu vymetl šibenici.

Na další branku se čekalo do druhé třetiny. Ve 24. minutě se zrodila blesková akce hostů. Lehečka našel přihrávkou najíždějícího Tomáše Komínka a ten jej z předbrankového prostoru usměrnil za záda Slíže. O necelé dvě minuty později bylo v kravařské Buly Aréně srovnáno. Do samostatného úniku se po skvělém Ulbrichtově pasu dostal Jakub Lehečka a šikovným bekhendovým blafákem mířil nad Slížovu vyrážečku.

Opava kousala posléze v přesilovce, na Hamrlu nicméně vyzrála až o nějakých deset minut později. Domácímu celku vrátil vedení Radim Hradil. Vybojoval puk v rohu kluziště, sjel si s ním před branku a našel skulinu mezi brankářem Vyškova a pravou tyčkou.

Zkraje třetí třetiny přiblížil Opavu vítězství Radim Buršík. Hezkou kličkou se zbavil protihráče a našel zápěstím vzdálenější pravý horní růžek branky. Ve 46. minutě už to bylo o tři góly. Další povedenou souhru Opavy zakončoval po Adamcově přihrávce zpoza branky Tomáš Rousek. O sedm minut později se zapsal mezi střelce i Andrej Adamec, jenž se prosadil po chybě Vyškova z přečíslení.

Hosté závěr ani za krajně nepříznivého stavu nevypustili a dokázali ze svého manka ještě dva kousky ukrojit. Obě branky vsítil Vojtěch Krejčiřík, a to shodně po střelách spoluhráče Komínka. Tu první do sítě dorážel po zákroku Slíže, druhou rovnou tečoval. Na přerozdělení bodů už však tyto zásahy neměly vliv.


Ohlasy trenérů

Pavel Zdráhal (trenér Slezanu): „Nezačali jsme špatně. V první třetině se nám povedlo soupeři odskočit na 2:0, ale do druhé části jsme vstoupili laxně a během chvilky bylo skóre vyrovnané. Vyškov byl na koni, tlačil se na nás a bylo otázkou, zda ustojíme jeho tlak a zklidníme to. Podařilo se nám to ustát a v závěru druhé třetiny jsme se nadechli. Všechny naše lajny se dostaly do tlaku, což vyústilo v krásný gól Radima Hradila. Ve třetí třetině jsme očekávali, že se do nás Vyškov pustí, ale dnes opravdu skvěle zahrála čtvrtá lajna, Burša (Martin Buršík – pozn. red.) dal na 4:2 a v tu chvíli jsme začali věřit, že to dotáhneme. Dobrým výkonem jsme se dostali na 6:2, ale mrzí mě, že závěr jsme zbytečnými fauly zdramatizovali. Každopádně vítězství si samozřejmě velmi ceníme.“